İBB Başkanı İmamoğlu: Belediyeleri siyasi ayırıma tabi tutmuyoruz

İBB Başkanı İmamoğlu, “Kim kapısını bize açar ise ya da kim kapımızı çalar ise, elimizden gelen desteği yapmaya hazırız” dedi

Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: İBB Basın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Rize Masası üyeleriyle Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. 

İstanbul'u yönetmenin, sadece kentin sıkıntılarına çare bulmak anlamına gelmediğini belirten İmamoğlu, "Çünkü İstanbul, Türkiye'nin her konudaki lokomotif gücüdür. Bu manada, bizim de Türkiye'nin her yerine, her köşesine sorumluluğumuz vardır. Bu sorumluluğu en iyi seviyede taşımak konusunda da titiz çalışmalarımız sürecektir" dedi.

"Her belediyeye koşarız"

Ülkedeki belediyeleri siyasi ayrıma tabi tutmadıklarını kaydeden İmamoğlu, "Kim kapısını bize açar ise ya da kim kapımızı çalar ise, elimizden gelen desteği yapmaya hazırız. 'CHP'nin bir ferdiyim, CHP'li bir belediyeye destek olurum…'Bu anlayışa asla ve asla sahip değiliz. Tam aksine; her belediyeye koşarız. Bir yörede bir ihtiyaç, bir sıkıntı varsa, koşarız. Bakmayız Çayeli'nin belediyesi hangi belediye. Yarın bir başka belediye olacaktır. Aynı tavrımızla yola devam edeceğiz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Siyaset bir amaç veya kutsallaşmış bir boyuta evrildiğinde risk içerir"

Siyasi partilerin bir hizmet aracı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, siyasetin bir amaç veya kutsallaşmış bir boyuta evrildiğinde risk içerdiğini belirterek şunları kaydetti: 

Düşünsenize; bir siyasi partili olmak, neredeyse 'Haşa' diyelim- inancın ötesindeymiş gibi ya da başka boyuta bir evrilmiş gibi, hatta bazen siyasi partileri yöneten insanlara dair bir takım kutsallaştırmalar, yakıştırmalar yapılması gibi. Olmaz. Bizim gibi kabiliyetli insanların olduğu bir toplumda ya da medeniyetin en üst seviyede var olduğu bu topraklarda ben bunu kabul edemem; kabullenemem.

Kovid-19 nedeniyle Türkiye'nin ve dünyanın zor günlerden geçirdiğinin altını çizen İmamoğlu, herkesin yaşanan yeni sürece uyum sağlamasının gerekliliğine dikkat çekti.

"Dayanışma ruhu önemlidir"

Ekonomik anlamda da zorluklar yaşanacağını kaydeden İmamoğlu, yardımlaşma ve paylaşma konularının öne çıkacağını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

Bu zor günlere, bir dayanışma ruhu içerisinde, bir seferberlik ruhu içerisinde, sıkı sıkıya sarılalım. Bireysel düşünecek ya da birbirimize bireysel bakacak pozisyonda değiliz. Dayanışma ruhu önemlidir. Biz, bunu taşımaya, İstanbul adına bunun iyi örneklerini hem Türkiye'ye sunma hem şehir içerisinde bunu var etme adına da en güzel örneklerini ortaya koyacağımızı, siz kıymetli dostlarımla paylaşmayı yine bir borç biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu zor günleri de atlatacağına, güçlü bir demokrasiyi elde etme konusunda da yoğun bir işbirliği içerisinde, yoğun bir geleceğe hazırlık yapacağına olan inancım tamdır.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU