Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Ülke genelini kapsayacak sıkı tedbirler gelebilir

"Umursamaz sosyalleşmemiz devam ederse, düşüşe geçmek için daha çok beklememiz gerekir"

Fotoğraf: AA

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında gelinen noktayı değerlendirirken ülke genelini kapsayacak sıkı tedbirlere dönüşün olabileceğini söyledi.

Hürriyet gazetesinden Hande Fırat'a konuşan Doç. Dr. Kayıpmaz, şu açıklamayı yaptı:

Biz hekimler olarak işin sağlık boyutunu düşündüğümüz için karantina uygulamasını savunabiliriz. Ama bütün hükümetler konuyu bütün açılardan ele alarak karar vermek durumunda kalıyor. Bununla birlikte biz bireysel önlemlerde isteksiz davranırsak, tıpkı geçen hafta alınan kararlar gibi ülke genelini kapsayacak daha sıkı tedbirlerin alınması da gündeme gelebilir.

Kayıpmaz, vaka sayılarının yüksek olduğu Ankara için şu yorumu yaptı:

Ne yazık ki aylardır söylediğimiz tedbirlere uyumdaki gevşeklik ve umursamazlık bizi şu anda içinde bulunduğumuz kırmızı haritayla karşı karşıya bıraktı. Maskesiz, mesafesiz, sınırsız sosyalleşmemiz umursamazca devam ettiği sürece, biz ne yaparsak yapalım, işimizin çok zor olduğu kesindir. İnsanlarımız da artık salgının yönetimine katkıda bulunmalıdır. İnsanlarımız sağlık çalışanlarımızla iş birliği içinde olduğu, tedbirlere harfiyen uyduğu sürece, il genelinde alınan tedbirlerin de etkisiyle önümüzdeki haftalarda düşüşe geçecektir diye umuyorum. Bununla birlikte umursamaz sosyalleşmemiz devam ederse, düşüşe geçmek için daha çok beklememiz gerekir.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU