Davutoğlu'ndan Demirtaş'ın "diyalog" çağrısına yanıt

"Geçmişte de sert siyasi mücadelede bulunduğumuz liderler ile de bir araya gelmekten hiç çekinmedim"

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "yan yana gelip konuşma" çağrısına yanıt verdi.

Sözcü gazetesine konuşan Davutoğlu, Demirtaş'ın ifadeleri hakkında şunları söyledi:

Demirtaş'ın "Davutoğlu ile yan yana gelip konuşmamız Türkiye'de özgürlükler için faydalı olacaktır" sözlerini okudum. Prensip olarak Türkiye'de demokrasiye inanmış, terörle arasına mesafe koymayı başarmış herkes ile görüşmeyi bu ülkenin geleceği açısından doğru görürüm. Bu bağlamda geçmişte de sert siyasi mücadelede bulunduğumuz liderler ile de bir araya gelmekten hiç çekinmedim.

Demirtaş ne demişti?

Demirtaş, geçen günlerde Medyascope’a verdiği söyleşide Davutoğlu ile ilgili olarak şunları söylemişti:

Sayın Davutoğlu ile siyasi duruşumuz, birçok meseleye bakış açımız elbette ki farklıdır. Hiçbir zaman da aynı olmayacağından eminim. Fakat şu yaşadığımız derin trajediden çıkmak için demokrasi ilkeleri etrafında yan yana gelinip konuşulması, halkın özgür yarınları için, huzuru ve refahı için kesinlikle katkı sağlayıcı olacaktır. 

Demirtaş, aynı söyleşide İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında da "Dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım'ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’ derdim" demişti.

İYİ Parti lideri de bu ifadeye yanıt olarak şunları söylemişti:

Güneydoğu'da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu’nun böyle bir özelliği var.

 

Sözcü, Medyascope, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU