Ahmet Hakan: Tarikat ve cemaat yapılarının içinde bu türden işlerin yeri yoktur

“Bugün tarikatların ve cemaatlerin sorunları var. Hem de çok büyük sorunları var. Tartışılması gereken yönleri hayli fazla…”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, kendini hoca olarak tanıtan kişinin, bir kadının vücuduna yazılar yazarak istismarda bulunmasını yazdı. Hakan’a göre “bu tarz işlerin” Türkiye’nin bir süredir tartıştığı tarikat ve cemaat yapılanmaları içerisinde yeri yok.

Hakan, sosyal medyada gündeme gelen video hakkında şunları söyledi:

İki gündür bir görüntü dolaşıyor ortalıkta: Kadının biri yere yatmış, başında takke olan bir adam kadının çıplak vücuduna bir şeyler yazıyor. Neyse ki bu sahtekâr adam, bulunmuş ve tutuklanmış.

Hakan, kendisinin de İslami kesim içerisinden geldiğini söylerken şu görüşlerini dile getirdi:

Günlerdir tartıştığımız tarikat ve cemaat yapılarının içinde bu türden işlerin yeri yoktur. Ana akımda da yoktur, yavru akımlarda da yoktur. Bu başka bir alan, başka bir mecra, başka bir akımdır. İslami tarikat ve yapılar, on yıllardır kadın göbeğine yazıp çizen bu tür istismarcıları yanlarına bile yaklaştırmıyorlar. Kendilerinden kabul etmiyorlar. Hatta bunlarla mücadele ediyorlar. Bugün tarikatların ve cemaatlerin sorunları var. Hem de çok büyük sorunları var. Tartışılması gereken yönleri hayli fazla. Bir kız çocuğunu şerefsizce istismar eden adam yüzünden bu tartışmaları yaptık, yapıyoruz. Ama cincilik, ama kadın göbeğine bir şeyler çiziktirme, ama üfürükçülük falan... Bunların yürüttüğümüz o tartışmayla bir ilgisi yok.

Peki bunlar sorun değil mi? Sorun olmaz mı? Tabii ki sorun. Ama dediğim gibi bu sorun, başka sorun. Hatta şunu da söyleyebilirim: Bu sorunla baş etmek daha kolay.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU