Alacakaranlık serisinin yazarı Meyers, başkarakteri Bella'yı eleştirilere karşı savundu

Alacakaranlık serisinin yazarı, Bella Swan karakterini genç kadınlara kötü örnek olduğunu düşünenlere karşı savundu

Stephenie Meyer kısa süre önce iki yeni kitap üzerinde çalıştığını açıklamıştı (Summit Entertainment)

Alacakaranlık serisinin yazarı Stephenie Meyer, Bella Swan karakterini kötü bir rol model olduğunu düşünenlerin eleştirilerine karşı savundu. Tüm dünyada büyük bir okur ve izleyici kitlesine ulaşan seride Bella Swan ana karakterlerden biriydi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kitap serisinden uyarlanan filmlerde oynayan Kristen Stewart ve Robert Pattinson büyük bir üne kavuşmuştu. 

Bella Swan karakteri hem filmlerde hem de kitaplarda aldığı kararlar nedeniyle eleştirilerden kaçamamıştı. Birincisi, kişiliğinin aşkı etrafında şekillenmesi ve her şeyi bırakıp Edward’la kalma kararı epey eleştirilmişti. Ancak yazara göre bu Bella’nın kararlılık ve tutku gibi telafi edici özelliklerden yoksun olduğu anlamına gelmiyor. 

Vampir serisinin yazarı Meyer, katıldığı The Remember Podcasts programında eleştirilere yanıt verdi. Meyer, Edward ve Bella’nın sıradan bir ilişkisi olmadığını ve koşulların onlar açısından olağanüstü olduğunun altını çizdi. 

 

 

Meyer, Edward’ın doğaüstü bir varlık olduğunu ve Alacakaranlık kitaplarının günlük bir aşkın gerçekçi tasviri olmaktan çok fantezi romanları olarak yazıldığını söyledi. 

Screen Rant'in haberine göre Meyer, Bella’nın Edward’ı elde etmek için gösterdiği kararlılığının ve güveninin ergenlik dönemindeki genç kızlara atfedilebileceğini ancak bu özelliklerin yine de aşırı olmadığını düşündüğünü söyledi. 

Ünlü yazar, genç kızların Alacakaranlık serisini "ne istediklerinden emin olmalarını" anlamak için okumalarını istediğini belirtti. Yaşanan olayları Edward’ın bakış açısından anlatan Midnight Sun’ın raflarda yerini alması hikayeye farklı bir bakış sunması açısından önemli. 

 

 

Meyer seriye eleştirel yaklaşan okurların Bella ve Edward’ın aşkının fanteziye dayandığını fark edebileceklerini ve Bella’nın içsel özelliklerini takdir edebileceklerini belirtti. 

Alacakaranlık yine de tartışmalı bir seri olmaya devam edecek gibi görünüyor. Bella Swan pasif kaldığı ve vampir sevgilisine fazla bağlı kaldığı için pek çok kişiyi öfkelendirse de Stephenie Meyer hem de okurların hem de izleyicilerin hikayeyi farklı bir açıdan değerlendirebileceğini düşünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU