Eski seçim danışmanından Trump'a çağrı: Kaybedersen sıkıyönetim ilan et

Trump destekçisi, Clintonları ve Mark Zuckerberg'i hapsetmeyi de öneriyor

68 yaşındaki Roger Stone, ABD Başkanı'nın için özel af kararnamesi imzalamasıyla aldığı hapis cezasını çekmekten kurtuldu (AFP)

Trump'ın seçim kampanyasının eski siyasi danışmanı ve hüküm giymiş bir suçlu olan Roger Stone, Kasım'daki seçimleri kaybederse Donald Trump'ın sıkıyönetim ilan etmesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyetçi eski kurt, Donald Trump'ın Ayaklanma Yasası'nı yürürlüğe koyması ve Facebook'tan Mark Zuckerberg, Apple'dan Tim Cook, Bill ve Hillary Clinton ve “yasadışı faaliyete karıştığı kanıtlanabilen herkesi” tutuklaması gerektiğini söyledi.

Komplo teorisyeni Alex Jones'un internet üzerinden yayımlanan Infowars programına telefonla bağlanan Stone, “Önleyici gözaltıyı savunmuyorum ancak suç işleyen ve çifte standart sahibi adalet sistemine sahip olduğumuz için bundan yırtmaya devam edebileceğini düşünen kişiler yanılıyor” dedi.

Stone, Florida ve Nevada'daki seçmen sahtekarlığına dair ispatlanmamış iddiaları tekrarladı ve cumartesi günü Trump'ın seçim kampanyası kapsamında bir miting düzenlediği Nevada'dan gelen oyların “halihazırda kaçaklarla dolup taştığı” için sayılmaması gerektiğini söyledi. 

Seçim gecesi Nevada'daki sandıklar, federal polis şefleri tarafından el konularak eyaletten götürülmeli.
Tamamen hileliler.
Eğer bu durumun kanıtlanabilir olduğu ortaya çıkarsa Nevada eyaletinden hiçbir oy sayılmamalı.
Federal polis şeflerini Clark ilçe seçim kuruluna gönderin, Sayın Başkan.

Stone, gerçek kazananın başkan olacağı dürüst, yasal ve şeffaf bir seçim istediğini söyledi ancak Joe Biden'ın gerçek kazanan olabileceğini gözardı ederek eğer Trump tekrar seçilmezse “güce güçle karşılık verileceğini” belirtti.

“FBI'ı, federal polis şeflerini ve Cumhuriyetçi eyalet yetkililerini kullanarak ülke çapında [seçim sonuçlarına] yasal itiraz yapmaya hazır olmak ve gerekirse suç eylemlerinin önünde fiziksel olarak durmak için bir seçim günü operasyonu oluşturulmasını” önerdi.

Stone, The Daily Beast haber sitesinde çıkan ve Trump, Kasım'daki seçimi kaybettiği halde başkanlık makamını terk etmeyi reddederse sol grupların ne yapmayı planladığını detaylandıran bir habere tepki göstererek “kışkırtıcı ve yasadışı faaliyetlere” karıştıkları saptanırsa, başta adı geçen internet sitesindekiler olmak üzere, gazetecilerin hapsedilmesini önererek sözlerini sürdürdü:

The Daily Beast kanıtlanabilir kışkırtıcı ve yasadışı faaliyetlere karışırsa tüm çalışanları gözaltına alınıp ofisleri kapatılabilir. Savaş oyunu istiyorlar, bu savaştır.

Robert Mueller'in 2016 ABD Başkanlık Seçimleri'ni Rusların hacklemesinde Trump'ın kampanya ekibinin rolüne dair yürüttüğü Kasım 2019 tarihli soruşturmanın ardından; federal savcılar, ifadesini değiştirmesi için tanığı korkutmak ve federal dedektiflere yalan söylemek suçlarının da arasında bulunduğu 7 iddiayla Stone aleyhine dava açmıştı.

Stone suçlu bulunarak federal hapishanede 40 aya mahkum edilmişti ancak kamuoyu önünde kendisini affetmesini rica etmesinin ardından Trump, Stone'un cezasını Temmuz 2020'de hafifletmişti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU