Michael Bloomberg, eski rakibi Joe Biden’ın kampanyası için 100 milyon dolar harcayacak

New York’un eski Valisi, Başkanlık Seçimleri’nin eski aday adayı, milyarder iş insanı Michael Bloomberg, Demokrat Parti’nin Başkan adayı Joe Biden’ın seçim kampanyası için 100 milyon dolar bağışlayacak

İş insanı Michael Bloomberg (solda) ve Demokrat Parti Başkan adayı Joe Biden/  Fotoğraf: Mark Ralston/Getty Images

2020 ABD Başkanlık Seçimleri’nde Demokrat Parti’den aday adayı olan ancak daha sonra çekilen Michael Bloomberg, eski rakibi, Demokratların resmi adayı Joe Biden’ın Florida’daki seçim kampanyası için 100 milyon dolar bağışlayacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NBC Televizyonu’na konuşan Michael Bloomberg’ün sözcüsü, İngilizce ve İspanyolca yayınlanacak televizyon ve dijital reklamları destekleyeceklerini söyledi. 

Biden ve ekibi, Florida’daki bağış sayesinde Pennsylvania, Nevada ve Minnesota gibi eyaletlerdeki harcamalarda daha esnek olabilecek. NBC ve Marist’in ortak yürüttüğü ankete göre Trump ve Biden’ın Florida’daki oyları, başa baş gidiyor. 

The New York Times’ın haberine göre ABD Başkanı Donald Trump, yeniden seçilmek için yarıştığı Kasım seçimleri için bugüne kadar 800 milyon dolar harcadı. 

Joe Biden, ağustos ayında 364 milyon dolarlık destek toplarken, rakibi Trump aynı ayda bu sayıyı 210 milyon dolara kadar çıkardı. 


Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU