Afyon'da Vanlı işçilere silahlı saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

Afyon Valiliği yaptığı açıklamada, olayın inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığını söyledi

Afyon'da silahlı saldırıda inşaat işçisi Özkan.T yaşamını yitirirdi / Fotoğraf: Twitter

Afyon'un Dinar ilçesinde çalışmakta olan Van Ercişli inşaat işçileri silahlı saldırıya uğradığı belirtildi. 

Saldırı sonucu inşaat işçisi Özkan.T yaşamını yitirirken, Fırat.T ve Fatih.T ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

İddiaya göre olay dün akşam saatlerinde Afyon'un Dinar ilçesinde meydana geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnşaat işi yapan kardeşlere neden toz çıkartıyorsunuz gerekçesi ile kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından silahla ateş açıldı. 

Açılan ateş sonucu inşaat işçisi 25 yaşındaki Özkan.T yaşamını yitirirken, Fırat ve Fatih.T isimli işçiler ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı

Afyon Valiliği: Olay maksatlı olarak çarpıtılıyor

Afyon Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın bir inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve oluşan tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığı söyledi.

Saldırıda kullanılan silah ve aletlerin muhafaza altına alındığı belirtilen açıklamada, "Olayda kullanılan silah ve demir muhafaza altına alınmış olup, olayın faali olarak değerlendirilen ve firar ettiği tespit edilen Ö.A. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar kolluk kuvvetlerince devam etmektedir" denildi.

Meselenin toplumsal yanının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Olay, yargıya intikal etmiş ve cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Olayın inşaat işçileri ile inşaata komşu aile arasında cereyan ettiği, toplumsal bir yanının bulunmadığı anlaşılmıştır. Konunun bazı değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen hususlarla bir ilgisinin bulunmadığı anlaşılmış olup, olayın sebebine ilişkin gösterilen gerekçelerin maksatlı olarak çarpıtılarak yalan haberlere dönüştürüldüğü tespit edilmiştir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU