Habertürk yazarı Yılman: İstanbul Üniversitesi’nin kararı skandaldır

“Lisans ve yüksek lisansta hukukla ilgili tek bir ders almadan, hukuk doktoru ve hukuk hocası olabilirsiniz”

Fotoğraf: AA

Habertük gazetesi yazarı Sevilay Yılman, İstanbul Üniversitesi’nde ALES puanıyla hukuk alnında yüksek lisans veya doktora yapılabileceğine dair bir karar alındığını yazdı. Yılman, hukuk mezunu dışındakilerin de alanda hoca olabilmesinin önünü açtığını ifade ettiği karara “Skandal” diyerek tepki gösterdi.

Yılman, bugünkü köşe yazısında İstanbul Üniversitesi’nin aldığı ifade edilen kararla ilgili şunları söyledi:

Bundan böyle hangi bölümde, nerede okuduğu falan mühim değil… İsteyen herkes İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde akademisyen olabilir ve hatta azıcık bir çabayla fakültenin dekanı bile olabilir. Mesela Veterinerlik okudunuz… Ancak sonradan hukuka merak saldınız ve "Keşke hukuk okusaydım" diyerek hayıflanıyorsunuz falan.

Hiç hayıflanmayın çünkü artık önünüzde İstanbul Üniversitesi senatosunun aldığı bir kararla size sunulan büyük bir olanak var. Hukukçu olabilirsiniz artık… Varsa bir ALES puanınız elinizde… Bu puanla İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün kamu hukuku, özel hukuk, ticaret hukuku, milletlerarası özel hukuk programlarına müracaat edebilir ve yüksek lisans veya doktora yapma şansı elde edebilirsiniz.

Lisans ve yüksek lisansta hukukla ilgili tek bir ders almadan, hukuk doktoru ve hukuk hocası olabilir sonra da o fakülteye binbir çabayla girmek için uğraş veren öğrencilerin derslerine girebilir ve hukuk anlatabilirsiniz! Arada bir de; "süt sağma" teknikleri hakkında da bilgi verebilirsiniz elbette.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU