Black Widow'un Iron Man 2'deki rolü hayranların gördüğünden fazlasına işaret ediyor

Iron Man 2’de Nick Fury, Black Widow’u Stark Industries’e bir görev için gönderiyordu ancak bağlamın bütünü çizgi romanlarda açıklanıyor

Black Widow, The Incredible Hulk'taki bir senaryo boşluğunu da doldurmuştu (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni’nin sevilen karakterlerinden Black Widow, Iron Man 2’de Stark Industries’e sızmıştı ancak bunun nedeni sadece çizgi romanlarda açıklanıyor. 

Marvel Evreni Iron Man’in son sahnelerinde Samuel L. Jackson’ın canlandırdığı Nick Fury’nin gölgelerden çıkıp Tony Stark’ı tanrıları, canavarları, süper askerleri kapsayacak “daha büyük bir evrene” davet etmesiyle başlıyordu.

Tüm dikkatler Yenilmezler’in kaçınılmaz biçimde oluşturulmasındaydı ve 2010’da Iron Man 2’de Marvel bir sonraki üyesini tanıttı: süper casus Black Widow. Scarlett Johansson’ın canlandırdığı Black Widow herkes tarafından çok sevilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Black Widow Stark Industries’e sızmakla görevlendirilmiş ve açıkça Tony Stark’tan etkilenmemiş seçkin bir SHIELD casusuydu. Natasha Romanoff ismiyle de bilinen sevilen karakter bir grup güvenlik görevlisinin üstesinden gelerek güzel olmak dışında meziyetlerinin olduğunu da kanıtlamıştı. 

Romanoff’un Yenilmezler’in müthiş üyelerinden biri olacağı anlaşılmıştı. Fakat Black Widow ilk başta neden Iron Man’i değerlendirmek için gönderilmişti?

Screen Rant'in haberine göre Iron Man 2: Agents of SHIELD, Fury’nin Tony Stark’ın yeteneklerini anlamak için ne kadar ileriye gittiğini gösteriyordu. SHIELD casuslarını kasıtlı ve gizlice Iron Man’le yolları kesişecek şekilde yerleştiriyordu. Bu casuslar Stark’ı savaşta izlemek, onun yeteneklerini çözmek ve Yenilmezler için çalışmaya uygun olup olmadığını öğrenmek için görevlendirilmişti. 

Black Widow’un Stark Industries’e sızması Nick Fury’nin Yenilmezler’i oluşturma yolundaki bir sonraki adımı olarak görülebilir: Bir diğer Yenilmez’in değerlendirmesi. 

Natasha Romanoff böylece Stark Industries’e dahil olur. Black Widow görevinden açıkça memnun değildi çünkü Stark’ın onu küçük görmesine açık kapı bırakıyordu. 

Gerisi elbette geçmişte kaldı. Natasha değerlendirmesini yapmıştı ve Iron Man’den pek de etkilenmemişti. Zırh dikkat çekici olabilirdi ancak Black Widow Stark’ın kusurlu olduğunu düşünüyordu. Ancak Romanoff değerlendirmesinin göz ardı edildiğinin uzun süre farkında olmayacaktı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU