Polonya’daki bir Paskalya kutlamasında, Yahudi kuklası yakıldı

"Yahudiler, büyük kayıplara ve acılara neden olan, Orta Çağ’dan kalma antisemitist ritüellerin canlanmasından çok rahatsız"

Polonya’nın Pruchnick kasabasındaki Paskalya kutlamasında, Yahudi kuklası yakıldı. Dünya Yahudi Kongresi, olayı “çok rahatsız edici” bulduğunu açıkladı.

Kongre, Cuma günü yaşanan olayla ilgili hissettiği tiksinti ve öfke duygularını dile getirdi.

Olayda Yahuda’yı ve Yahudiliği temsilen yapılan bir kukla, aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi tarafından önce dövüldü, sonra da yakıldı.

Yeni Ahit’te, yani geleneksel Hristiyan inancında, Yahuda’nın Hz. İsa’ya ihanet eden bir havari olduğu biliniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Polonya halkı, Yahudi düşmanlığından nefret ettiğini ve bunun yeniden canlanmasını istemediğini ifade ediyor.

Polonyalılar bu düşüncelerini, II. Dünya Savaşı öncesinde gerçekleşen benzer eylemlerin fotoğraflarını internette paylaşarak dile getirdi.

Dünya Yahudi Kongresi’nin yöneticisi Robert Singer da, “Yahudiler, büyük kayıplara ve acılara neden olan, Orta Çağ’dan kalma antisemitist ritüellerin canlanmasından çok rahatsız” dedi.

Singer, sözlerine şöyle devam etti:

“Kilisenin ve diğer kurumların, Polonya’nın adını lekeleyen bu korkunç düşmanlığın üstesinden gelmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacağını umuyoruz.”


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU