Sağlık Bakanı Koca’dan Tuzla Devlet Hastanesi önünde çekilen videoya ilişkin açıklama

Bakan Koca, isminin Ensari Koç olduğunu söyleyen vatandaşla görüşüldüğünü bildirdi. Koca, vatandaşa misafirhanede konaklama imkanı sağlandığını ancak Koç’un çalıştığı iş yerine dönmek istediğini belirttiğini kaydetti

Fotoğraf: Twitter

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs hastası olduğunu söyleyen Ensari Koç ile ilgili olarak bir paylaşım yaptı.

Koç, Tuzla Devlet Hastanesi’nde tedavi edilmediğini, salgına yakalandığı için işinden kovulduğunu ve gidecek hiçbir yeri olmadığını söylemiş, "Bir yere gidemiyorum, şu an hastanenin önündeyim. Rahatsızım, nefes almakta zorlanıyorum, sürekli öksürüyorum, başım ağrıyor, halsizim. Kimse bana yardım etmiyor" demişti.

Koca, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Koç’un 30 Ağustos’ta yapılan testinin pozitif çıktığını ilaç tedavisine başlandığını, tedavisinin ardından 10 Eylül’de yapılan kontrol testinde ise sonucun negatife döndüğünü kaydetti.

Koç’un talebi üzerine tetkiklerinin yeniden yapıldığını ifade eden Koca, “Kovid-19 bulgusuna rastlanmadı. Hastanede yatışını gerektirecek bir sağlık durumu yok” bilgisini paylaştı.

Koca’nın paylaştığı açıklama şöyle devam etti:

Kendisiyle yapılan görüşmede; hastalığı duyulunca çalıştığı şantiyeye ve akrabalarının evine kabul edilmediğini söylüyor. Bu sebeple bir misafirhanede konaklama imkanı sağlandı ancak kendisi istemedi. Çalıştığı işyeri ile görüştüğünü ve tekrar oraya döneceğini ifade etti.

Koca, Koç’a geçmiş olsun dileğinde bulunarak koronavirüs konusunda her zamankinden daha duyarlı olunması gerektiğini kaydetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU