Muharrem İnce'den Demirtaş ve Akşener arasındaki "kahvaltı" diyaloğu yorumu: Soframız da gönlümüz de herkese açıktır

Mardin'i ziyaret eden Muharrem İnce, "Bu bölgedeki misafirperverlik zaten dillere destandır, hiçbir sıkıntı yoktur. Çok memnunum" dedi

Muharrem İnce / Fotoğraf: AA

Sivas'tan başlattığı "Bin Günde Memleket Hareketi" programı kapsamında Mardin'e giden eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Muharrem İnce, Birinci Cadde'deki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Burada açıklama yapan Muharrem İnce, Türkiye'yi karış karış gezeceklerini belirterek, "Kadim şehrimizin güzel sokaklarındayız, Mardin'deyiz. Bu sekizinci vilayetimiz. Türkiye'yi karış karış, 81 vilayeti gezeceğiz arkadaşlarımızla birlikte. Bizim 'Memleket Hareketi'ndeki arkadaşlarımız sırayla gelecekler" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Barışmamız lazım, Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı var"

Halka moral vermeye ve umutlarını tazelemeye çalıştıklarını ifade eden İnce, "Barışmamız lazım. Türkiye'nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Belki bugün fiziksel olarak kucaklaşamıyoruz ama gönüllerimizi buluşturuyoruz. Gönül köprüleri kurmak istiyoruz. Betondan, halattan, çelikten yapılan köprülerden geçersiniz ama gönül köprüleriyle ülkeyi ayağa kaldırırsınız. Biz onun için ülkede doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir gönül köprüsü kurmak istiyoruz. İnsanlarımızı barıştırıp, ekonomimizi büyütüp, adil paylaşmak istiyoruz. Onun için sokaklardayız. Onun için milletimizle halkımızla kucaklaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Bölgenin misafirperverliği dillere destandır"

Dolaştığı kentlerde vatandaşların ilgisinden çok memnun olduğunu kaydeden İnce, "İlgiden ziyade milletin derdini dinlemek istiyorum. İlgiyle ilgili bir sorunum yok. Doğu ve Güneydoğu'daki insanlarımızın misafirperverliğini bu ülkede bilmeyen yoktur. Yani hiçbir esnaf çıkmadı ki; 'Gel bir çay içelim, yemek yiyelim' demeyen. Herkes ama herkes. Çoğuna da uğrayamıyorsunuz doğrusu. Bu bölgedeki misafirperverlik zaten dillere destandır, hiçbir sıkıntı yoktur. Çok memnunum" İfadelerini kullandı.

"Soframız ve gönlümüz herkese açıktır"

İnce, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kahvaltı isteğine yanıt veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarıyla ilgili ise şunları kaydetti:

"Bizim 83 milyona soframız açıktır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da açıktır, Sayın Kılıçdaroğlu'na da açıktır, Sayın Akşener'e de açıktır, Sayın Demirtaş'a da açıktır. Sadece 1- 2 saat önceden haber verirlerse mahcup olmayalım, soframız küçük olmasın, bereketli olsun. Bütün herkese kapımız açıktır, soframız da açıktır, gönlümüz de açıktır, yüreğimiz de açıktır."

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU