Marvel'ın merakla beklenen filmi Eternals'ta lider kim olacak?

Marvel’ın çizgi romanlarında Eternallara pek çok farklı karakter liderlik ediyor

Eternals'ın, Avengers: Endgame'le bağlantı kurarak pek çok hikayeyi değiştirmesinin olası olduğu belirtilmişti (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni’nin merakla beklenen filmi Eternals’ta liderin kim olacağı önemli bir soru. Çizgi romanlarda Eternallara pek çok karakter liderlik ediyor. Ancak böyle bir pozisyon ciddi bir sorumluluk gerektiriyor ve meydan okuyan bir kişinin eline geçebilir.

Ekip için oluşturulan tarihte birincil Eternal’ın Kronos olduğu ancak bunun binlerce yıl önce olduğu açıklanmıştı. Görünüşe göre onu öldüren (ve diğer tüm Eternallara kozmik güçler veren) deneyi yaptığında iki oğlundan birinin Zuras ya da A’lars’ın onun yerine geçmesi kararlaştırılmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonuçta Zuras seçildi ve Eternalların genellikle lideri olan Zuras çizgi romanlarda statüko haline geldi. Bununla birlikte grupta birkaç değişiklik oldu. 1970’lerin sonlarında Thor ve Eternallar arasında Celestialların gelişini içeren geçiş sırasında Zuras öldürüldü. Sonuçta kızı Thena, Prime Eternal oldu. Thena, Eternalların en büyük düşmanları Deviantlarla sorun yaşamaya başladığı 1985’e kadar görevinde kaldı. 

Thena’nın Deviant lideri Kro’yla ilişkisi Ikaris’in çıkar çatışması olarak gördüğü gerilimi yarattı. Thena’nın ona olan sevgisinin yargısını etkilediğine inanan Ikaris, Eternalların liderliği için ona meydan okudu ve ona el koymayı başardı. Daha sonra Zuras dirildiğinde görev ona tekrar verildi. 

Screen Rant’in haberine göre, filmde gerçekten yer alıp almayacağına dair kesin bir ifade olmasa da lider Zuras olabilir. Elbette, Marvel’ın Zuras’ın Odin’le benzerliğinden ötürü onu kullanmaması da mümkün. 

Hikaye açısından bu kadar önemli olan karakterin filmde de yer alabileceği bekleniyor. Ancak Eternalların, kendi başlarına karar vermek zorunda kaldığı dönemler de var ve filmde karşılaşılacak durum bu olabilir. 

Çizgi romanlardakine benzer biçimde Eternals’ta Ikaris ve Thena’nın kapışması beyaz perdeye yansıyabilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU