Dünyanın en ünlü Masterchef'i Gordon Ramsay, restoran zincirinde bedavaya çalışmış

Ünlü şefin restoran grubu geçen yıl 11,9 milyon sterlinlik muazzam bir kar elde etse de Ramsay’nin herhangi bir pay almadığı ortaya çıktı

Ramsay sert eleştirileriyle pek çok kez gündeme gelmişti (AFP)

Masterchef ABD’nin sert eleştirileriyle tanınan şefi Gordon Ramsay’nin şirketinin karından herhangi bir maaş ya da kar payı almamaya karar vermesinin ardından geçen yıl ücretsiz çalıştığı ortaya çıktı.

Şefin geçen yıl toplam 11,9 milyon sterlin (yaklaşık 113 milyon TL) olan kardan herhangi bir pay almadığı aktarıldı.

Restoran grubu Ramsay’nin adını taşıyan üç Michelin yıldızlı restoranın yanı sıra bir Michelin yıldızlı Petrus restoranını işletiyor. Grubun idaresinde bunların dışında 12 restoran bulunuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü şef gelecek 5 yıl içinde Kuzey Amerika, Kanada ve Karayipler’de 200, Asya’da 200, Birleşik Krallık’ta 50 restoran açarak iş imparatorluğunu genişletmeyi planlıyor. 

The Sun’ın ulaştığı şirket hesaplarına göre Ramsay iki yıl üst üste hiçbir yönetici kar payı almadı. Yalnızca şirketin CEO’su Andy Wenlock’a 417 bin sterlin ödendi. Habere göre ayrıca Ramsay parasının 7,4 milyon sterlinini (yaklaşık 70 milyon TL) "kredi" olarak koydu ve “Grubun bankacılık hizmetlerine ilişkin 5 milyon sterlinlik kişisel teminat” verdi. 

Ünlü şef şirketin karından pay almasa da televizyon kariyeriyle ilgilenen şirketlerinden milyonlarca sterlin para kazanıyor. 

Ramsay işleri zora sokan koronavirüs pandemisi nedeniyle kapanan 35 restoranından ilkini Temmuz’da yeniden faaliyete almaya başlamıştı.

Pandeminin pek çok işletmeyi ciddi biçimde etkilemesine rağmen Ramsay yeni restoranların Birleşik Krallık’ta yaklaşık 2 bin kişiyi istihdam edeceğini düşünüyor. 

Şef planlarına dair daha önce, “Büyük hayallerimiz, büyük planlarımız ve küresel stratejimiz o kadar iddialı ki nefesimi kesiyor” ifadelerini kullanmıştı. 

Korkunç koronavirüs pandemisinin etkisini kabul etmek ve gözden geçirmek zorunda kaldık. Sektörümüze yatırım yapmanın, tedarikçilerimizi desteklemenin ve istihdam yaratmanın her zamankinden daha önemli olduğunu bilerek iyimser ve hırslı olmaya devam ediyoruz.

 

Independent Türkçe, The Sun

DAHA FAZLA HABER OKU