Çinli bilim insanları Rus koronavirüs ilacının etkinliğini doğruladı

Rusya Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı Çaruşin, Çinli bilim insanlarının Rusya'da geliştirilen 'Triazavirin' ilacının koronavirüse karşı mücadelede etkin olduğunu doğruladığını söyledi

Çinli bilim insanları Rus koronavirüs ilacının etkinliğini doğruladı / Fotoğraf: Reuters

Rus bilim insanları, Çin'in Yekaterinburg Başkonsolosluğu'nun talebi üzerine geçen şubat ayında Çin'e 'Triazavirin' ilacını göndermişti.

Rusya Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı Valeriy Çaruşin, "Triazavirin, koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadelede olumlu etkiye sahip, hastalık süresini azaltıyor, birçok belirtileri yumuşatıyor” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu bilgiyi Çin Harbin Tıp Üniversitesi Başkanı Yang Baofeng’den aldıklarını aktaran Çaruşin, “Yanıt henüz resmi değil, çünkü araştırma devam ediyor. Bu ara bir sonuç, daha fazla geliştirilmesi gerekiyor, ama genel olarak olumlu etki var" diye konuştu.

245 hasta çalışmalarda yer alıyor

Çin’de klinik araştırma protokolünün onaylandığı ve bu protokolün uluslararası 'Engineering' dergisinde yayınlandığını hatırlatan Çaruşin, bu protokole uygun olarak Heilongjiang eyaletindeki 10 hastanede randomize araştırmaların hayata geçirilmekte olduğunu söyledi.

Çaruşin, "Çalışma, kontrol grubu ve ilaç alan ama hangi ilaç aldığını bilmeyen hastalar üzerinde yapılıyor. Araştırma, hastalığı hafif veya orta seyreden hastalar üzerinde yapılıyor. Çalışmalarda yer alan hasta sayısı 245" ifadelerini kullandı.

Çaruşin, benzer çalışmanın Rusya’nın Yekaterinburg kentindeki birkaç hastanede de yürütüldüğünü kaydetti.

 

Independent Türkçe, Sputnik
 

DAHA FAZLA HABER OKU