Pixar'ın iptal ettiği Sevimli Canavarlar devam filminin yürek burkan hikayesi ortaya çıktı

İptal edilen senaryo seyircilerin kabul etmesi bir miktar güç bir hikayeye işaret ediyor

Sevimli Canavarlar'ın üniversite dönemindeki hallerini konu alan Sevimli Canavarlar Üniversitesi de beğeni toplamıştı (Pixar Animation Studios/Walt Disney Pictures)

Pixar’ın tüm dünyada pek çok hayranı bulunan filmi Sevimli Canavarlar (Monsters, Inc.), çocukları korkutarak enerji toplayan şirkette çalışan Sulley ve Mike’ın hikayesini konu alıyor. İkili Monstropolis’te yaşarken çocukların en tehlikeli yaratıklar olduğuna inanır. Bu inanç “Boo” ismindeki küçük bir kız canavarlar dünyasına girdiğinde ve Sulley onu güvenli biçimde eve götüreceğine yemin ettiğinde değişir. 

Filmin sonunda Boo eve döner ve Sulley insan kahkahasının korkudan daha değerli olduğunu keşfetmesinin ardından şirketin CEO’su olur. Boo’nun kapısı parçalansa da Mike parçaları bir araya getirmeyi başarır ve Sulley böylece küçük kızı son bir kez daha ziyaret edebilir.

Screen Rant'in haberine göre sosyal medyaya yansıyan olay örgüsünde, Circle 7 Animation’ın kapanmasının ardından iptal edilen Sevimli Canavarlar’ın devamı, Boo’nun kapısının tamir edilmesinden bir yıl sonrasını ele alacaktı. Aralarında kurulan eşsiz bağdan ötürü Sulley, Boo’yu bırakamaz bu yüzden Mike, Boo’nun doğum gününde bir ziyaret düzenler. 

 

 

Kapıdan girdiklerinde odada horlayan, yaşlı bir kadın bulurlar ve Boo’yu bulmak için insanların dünyasında maceraya atılırlar. Zamanla kapıların belirli dolaplara bağlı olmadığını, bunun yerine belirli insanlara açıldığını fark ederler. Zaman Boo’nun dünyasında çok daha hızlı ilerler bu yüzden gerçekte o hastane makinelerine bağlı yaşlı bir kadına dönüşmüştür. 

Sulley ve Mike durumu fark ettiklerinde Boo ölmeden önce onu tekrar ziyaret etmeye karar verirler ve Boo, mavi tüylü arkadaşını tanır. 

 

 

Yeniden bir araya gelme fikri ne kadar dokunaklı olsa da hikaye filmin odağı açısından bir miktar karanlık görünüyor. Pixar yürek burkan hikayelerden çekinmese de bu hikaye kabul edilmesi biraz zor görünüyor. 

Her ne kadar yeni devam filmlerine dair projeler rafa kalkmış görünse de Sevimli Canavarlar Üniversitesi’nin (Monsters University) yanı sıra Sulley ve Mike’ın farklı biçimde devam edecek hikayesini ele alacak Monsters at Work’ün (Sevimli Canavarlar İşte) 2021’de Disney+’ta yayımlanması bekleniyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU