Fatih Erbakan: Siyasi Partiler Kanunu genel merkezlere padişahlık yetkileri veriyor

Erbakan, Saadet Partisi’nden ayrılış sürecine dair yaptığı açıklamada Karamollaoğlu’nu eleştirdi

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Türkiye’de Siyasi Partiler Kanunu’nun partilerin genel merkezlerine “padişahlık yetkisi” verdiğini savundu.

Erbakan, Haber Global’de yayınlanan Jülide Ateş'le 40 programının konuğu oldu.

Ateş’in “AK Parti'den teklif alırsanız yanıtınız ne olur?” sorusuna yanıt veren Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu eleştirdi.

Erbakan şunları kaydetti:

Burada bizim AK Parti'ye gidip katılmamız yerine Milli Görüş'ün hedeflerini gerçekleştirebilecek bir anlayışta buluşabilirsek uzlaşabilirsek bir ittifak yapılabilir. Burada asıl mesele bizim şahsımızın bakan ya da milletvekili olması değil bizim hedeflerimize yürüyecek bir hükümet programının ortaya konulması, bir iktidar anlayışının ortaya konulması, bu noktada uzlaşılması önemli. Tabii biraz önce de Saadet Partisi içinde mücadele edilmesi gerekir diye Kemalettin Amcamız Allah rahmet eylesin o da rahmetli oldu... Çok doğru söylüyor. Biz kendisiyle sık sık bunu istişare ettik. Söylediğini de yaptık. 2011'de Erbakan Hocamızın vefatı, 2018'de Yeniden Refah Partisi'nin kurulması. Tam 7 sene... Bunun da hemen hemen 5 senesi doğrudan doğruya partinin içinde aktif bir mücadeleyle geçti ama. Türkiye'de siyasi partiler kanunu genel merkezlere padişahlık yetkileri veriyor. Dolayısıyla demin söylediğim gibi genel başkanı seçecek delegenin listesini siz genel merkez olarak kendiniz veriyorsunuz. Aynen bir davada karar verecek hakimi taraflardan bir tanesinin belirlemesi gibi.

Üyelerin silindiğini delegeliklerin düşürüldüğünü ve hile yapıldığını bildiren Erbakan, “Dolayısıyla genel başkan adaylığına kadar son noktaya kadar içerde kalıp mücadeleye devam ettik. Arkasından Temel Bey ile bizzat son kongreden kendisinin genel başkan olduğu kongreden 3 gün önce perşembe günü görüşmemiz oldu. Bu görüşmede kendisi dedi ki, ‘Sizi genel idare kurulunda tek başınıza yazacağız. Genel başkan yardımcılığını da söz vermiyoruz’ dedi.  ‘Bizim zaten genel başkan yardımcılığı diye bir ısrarımız yok. Peki hayırlısı olsun’ dedik. Buna da itiraz etmedik. Pazar günü kongre geldi. Kongrede listede biz genel idare kurulunda yokuz. E şimdi bir genel idare kurulu üyesi olarak  bile birlikte çalışmak istediğiniz insana listede yer vermezseniz bu ne kadar samimi bir yaklaşım olur, o partide durup ne kadar faydalı olabilirsiniz?” dedi.

“Saadet Partisi’nden dışarı atıldık”

Erbakan, Saadet Partisi’nden ayrılışı ile ilgili, “Biz hep söylüyoruz biz Saadet Partisi'nden atılmadık biz Saadet Partisi'nden dışarı atıldı. Bu gerçeğin özellikle altını çizerek ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber Global

DAHA FAZLA HABER OKU