İspanya'da vaka sayısı, 1 günde 10 bin 764 arttı

İspanya Sağlık Bakanlığı yetkilisi, tatil sonrası işlere geri dönülmesinin ve okulların açılmasının etkisinin gelecek haftadan önce görülemeyeceğini bildirdi

Fotoğraf: Reuters

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı son 24 saatte 10 bin 764 arttı.

Yeni vakaların 3'te 1'i Madrid'de görülürken Bask, Aragon ve Endülüs bölgelerinde de artış gözlendi.

Ayrıca, Kovid-19'dan son 7 günde 249 kişinin hayatını kaybettiği ve salgından ölenlerin toplam sayısının 29 bin 699'a çıktığı kaydedildi.

Ülkede son 7 günde hastanede tedavi gören 2132 Kovid-19 hastası olduğu, bunlardan 171'inin yoğun bakımda bulunduğu bildirildi.

"Yeni vakaların çoğunluğu 20-39 yaş aralığında"

Açıklanan son verileri değerlendiren, İspanya Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19 ile mücadele biriminin başkanı Fernando Simon şunları söyledi: 

Tatil sonrası işlere geri dönülmesinin ve okulların açılmasının etkisini gelecek haftadan önce göremeyiz. Son iki haftadır 10-19 yaşları arasında Kovid-19 vakalarında artış gözlendi ama yeni vakaların çoğunluğu 20-39 yaş aralığında.

Öte yandan İspanya'da salgının en yoğun görüldüğü başkent Madrid'de doktorlar, Kovid-19 vakalarıyla ilgili hastanelerdeki yoğunluğa çözüm bulunmadığı ve taleplerinin dinlenmediği gerekçesiyle 28 Eylül'den itibaren süresiz greve gitme kararı aldı.

Madrid'de salı gününden itibaren anaokulu ve ilkokullarda yeni eğitim yılına başlanırken üç okulda birer sınıf Kovid-19 vakaları nedeniyle karantinaya alındı.

Benzer durum, İspanya'nın diğer bölgelerindeki okullarda da görülürken ülkenin kuzeyindeki Galisya bölgesinde veliler okullarda Kovid-19 önlemlerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle gösteri yaptı. 

Dünyada son durum

Dünya genelinde 28 milyon 214 binden fazla kişi koronavirüse yakalandı.

Virüs nedeniyle 911 binden fazla kişi ölürken halen yaklaşık 8 milyon aktif hasta bulunuyor.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU