Demirtaş: Aklı başında insanlar böyle bir yalanı ciddiye alırsa üzülürüm

Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş aracılığıyla siyasi parti iddialarına yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter / Selahattin Demirtaş

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yeni bir siyasi parti kuracağı iddialarına yönelik eşi Başak Demirtaş aracılığıyla mesaj gönderdi.

Demirtaş, “Aklı başında insanlar böyle bir yalanı ciddiye alırsa üzülürüm” dedi.

Eşi Selahattin Demirtaş ile görüştüğünü kaydeden Başak Demirtaş, “Hakkında çıkarılan yalan haberleri de konuştuk. Parti kuracağına şeklindeki yalanlar için, bir kesimin ve provokatörlerin inanmasını anlayabilirim dedi. Çünkü onların hayal dünyasında böyle bir şey olabilir” ifadelerini aktardı.

Selahattin Demirtaş’ın "Aklı başında insanlar böyle bir yalanı ciddiye alırsa üzülürüm" dediğini ifade eden Başak Demirtaş, “Böyle bir yalana inananlar olursa onun dışarıda ve içeride yürüttüğü mücadeleyi gerçekten de anlayamamışlar demektir” görüşünü paylaştı.

Başak Demirtaş Twitter’daki mesajlarını şöyle sürdürdü:

Selahattin, "HDP benim için sadece bir parti değildir. HDP'nin ilkeleri, değerleri, mücadelesi benim yaşamımdır. Hdp benim ruhumdur." dedi.
Selahattin'in halkımıza da bir mesajı var. Halkımızın, ayrı bir parti kuracağı şeklindeki böyle basit yalanlara zaten inanmadığını biliyor. "Böyle yalanlara gülüp geçmek lazım" dedi. Herkese selamlarını ve sevgilerini gönderdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU