Salgını "sevgiyle yenme" sözü veren Papa kuralları unuttu: Maskesini çıkarıp çocukları kutsadı

Papa verdiği vaazdaysa, salgın krizini fırsata çevirmen isteyen kesimlere uyarılarda bulundu

Objektiflere yansıyan görüntülerde Papa Françesko'nun sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği görüldü (Reuters)

Papa Françesko, koronavirüsü "sevgiyle yenme" yemini ettiği vaaza katılanların ilgisine karşılık verirken salgının gerektirdiği başlıca kuralları bir kenara bıraktı: Maskesini çıkardı, kalabalıktan bazı kişilere de dokundu.

Vatikan'ın San Damaso avlusunda toplanan Hıristiyanlara seslenen 83 yaşındaki Papa, koronavirüsün "Tanrı'nın sevgisiyle" yenileceğini söyledi.

Papa vaazında, koronavirüs salgınından herkesin ortak iyilik arayışında olması halinde çıkılacağını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vatican News yayının haberine göre Papa, kimilerinin bu krizden bencilce avantaj sağlamak istediği uyarısında da bulundu.

"Maalesef taraflı bazı çıkarların ortaya çıktığına şahit oluyoruz. Örneğin, aşıları (geliştirmek) ve sonra başkalarına satmak gibi olası çözümleri kendilerine uygun hale getirmek isteyenler var" diyen Papa, "Bazıları bu durumdan, bölünmeleri kışkırtmak, ekonomik veya politik avantajlar yaratmak, çatışma çıkarmak ya da mevcut çatışmaları yoğunlaştırmak için yararlanıyor" diye devam etti.

Papa ayrıca "Bariyer, sınır veya kültürel ya da politik farklılıklar tanımayan bir virüs, bariyer, sınır veya ayrımların olmadığı bir sevgiyle karşı karşıya kalmalı" ifadelerini kullandı.

Daily Mail'in haberine göre Papa halkın arasına karıştığındaysa salgın sırasında öncelikli olan tedbirleri unuttu.

Aracından çıkarken maskesini çıkaran Papa, çevrilen bariyerlerin ardındaki kalabalıkla sohbet etti, bazı kişilerle tokalaştı, çocuklar dahil kimilerinin de alınlarına dokundu.  

 

Independent Türkçe, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU