7 bin 500 başvuru arasından seçilen 88 kadın makiniste brövelerini veren İmamoğlu: Yegane torpilleri, kendileri

İBB Başkanı İmamoğlu, 7 bin 500 başvuru arasından, çeşitli süreçlerden başarıyla çıkarak Metro İstanbul bünyesine alınan 88 kadın makiniste, brövelerini verdi

İmamoğlu, "Metro A.Ş. Kadın Sürücüler Bröve Töreni"ne katıldı / Fotoğraf: İBB Basın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Metro A.Ş. Kadın Sürücüler Bröve Töreni"ne katıldı. 

Metro A.Ş.'nin Esenler'deki Genel Müdürlüğü'nde açık havada gerçekleştirilen törende İmamoğlu'na, İBB üst yönetimi tam kadro eşlik etti.

Törende konuşan İmamoğlu, kadın çalışanların yoğunlaştığı bir kurumun, çağdaş ve saygın bir konumda olacağını söyledi.

Çabalarının çağdaş bir toplumun oluşması adına, gelecek nesillerin daha nitelikli bir topluma dönüşmesi adına, özel bir çaba olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Bugün bu bröve töreni beni gururlandırmıştır. Kadınların iş hayatında olmalarının, bir topluma nasıl huzur vereceğinin bilincindeyiz. Bir yuvada hem kadının hem erkeğin ürettiği ve gelir elde ettiği bir toplum; işte o zaman ekonomik özgürlüğünü elde etmiş olacaktır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Metro İstanbul’da, 93’ü kadın olmak üzere, 101 kişilik istihdam yaratılmış olundu"

2019'da göreve geldiklerinde 684 toplam tren sürücüsünden sadece 11 kadın sürücünün olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Bugün eğitimlerini başarıyla tamamlayan 88 sürücümüzle, toplam sayı 772'ye ve bir anda kadın sürücü sayısı 99'a çıktı. Yani, 2020 yılında bu istihdamla beraber, sadece Metro İstanbul'da, 93'ü kadın olmak üzere, 101 kişilik istihdam yaratılmış olundu. Bu aslında müthiş bir özel ilgi. Bu tür süreçleri başka türlü yönetemiyorsunuz. Şunun da altını çizmek lazım: Ben, buradaki bütün kadın sürücülerimizin gözlerine baktığımda, onların gözlerindeki özgüveni, sürece dair, 'Ben başardım' duygusunu görebiliyorum" diye konuştu.

"Kendi emekleri ile kazandılar"

Bröve almaya hak kazanan kadınların "yegane torpillerinin" kendileri olduğunu belirten İmamoğlu, "Torpilleri; kendi birikimleri, kendi başarılarıdır, onlara emek veren, onları eğiten insanlardır, anneleridir, babalarıdır. Onun için helal olsun size. Bu, sizin başarınızdır, kendinizi alkışlayın. Kimsenin kartvizitine ihtiyaçları olmadığını en iyi onlar biliyorlar" ifadelerini kullandı.

İşe alım sürecinin tümüyle şeffaf yürütüldüğünün altını çizen İmamoğlu, şunları kaydetti:

Kendi emekleri ile kazandılar. Şimdi ekmek paralarını ve hayatlarını kazanmaya devam edecekler. Bir sonraki turda aramıza katılacak olan insanlara ayrıca bir moral, ayrıca bir motivasyon, ayrıca bir güç katacaklar. O bakımdan bu yönüyle tümüyle şeffaf olarak bu süreci yöneten bütün yol arkadaşlarıma da çok çok teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık.

"Hizmete girecek yeni metrolar için kadın ve erkek sürücülere ihtiyaç var"

Hizmete girecek yeni metrolar için kadın ve erkek sürücülere ihtiyaç duyduklarını ifade eden İmamoğlu, devamında şunları söyledi:

Bu yılın sonuna kadar ve yine 2021'de de hizmete açacağımız yeni metro hatlarıyla beraber, bir an önce İstanbul'u şu an inşası devam eden hatlarla buluşturmak konusunda hem imalat kalitesi hem süreç planlaması hem de finansmanı oluşturma konusunda yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bunu da İstanbul halkına duyurmak istiyorum. Yeni kadın veya erkek sürücülere ihtiyacımız var. Buradan İstanbullulara hazırlık yapmalarını şimdiden öneriyoruz. Bizi takip etmeye devam etsinler.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU