İspanya'da Kovid-19 vakaları 8 bin 866 arttı

Ülkede salgının başlamasından bu yana tespit edilen vaka sayısı 543 bini geçti

Fotoğraf: Reuters

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı son 24 saatte 8 bin 866 arttı.

Sağlık Bakanlığı, dün 534 bin 513 olarak açıkladığı toplam vaka sayısını bugün 8 bin 866 artışla 543 bin 379 olarak güncelledi.

Artış sürüyor

Yeni vaka sayıları, başkent Madrid'de artış göstermeye devam etti.

Ayrıca, Kovid-19'dan son 7 günde 246 kişinin hayatını kaybettiği ve salgından ölenlerin toplam sayısının 29 bin 628'e çıktığı kaydedildi.

Ülkede son 7 günde Kovid-19'dan dolayı hastanede tedavi gören 2 bin 60 hasta olduğu ve bunlardan 171'inin yoğun bakımda bulunduğu bildirildi.

Madrid'de doktorlardan grev kararı

Öte yandan, İspanya'da salgının en yoğun olarak görüldüğü başkent Madrid'de doktorlar, Kovid-19 vakalarıyla ilgili hastanelerdeki yoğunluğa çözüm bulunmadığı gerekçesiyle greve gitme kararı aldı.

Taleplerinin, Madrid özerk yönetim hükümeti tarafından dikkate alınmadığını savunan doktorların bağlı olduğu Amyts adlı sendika, ilk hasta muayene birimlerindeki yoğunluğun endişe verici düzeyde olduğunu ve bu duruma daha fazla tahammül edemeyeceklerini açıkladı.

Amyts, grev takvimini yarın belirleyeceğini duyurdu.

Öğretmenler de grev kararı almıştı

Madrid'de okullarda Kovid-19 önlemlerinin yetersizliğinden ve personel eksikliğinden yakınan öğretmenler de 22-23 Eylül'de greve gitme kararı almıştı.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU