Kamala Harris'in ayakkabı tercihi, Biden-Obama ikilisinin sohbetinden daha çok ilgi gördü

ABD Başkan Yardımcısı adayının giyim tarzı, ülkede en çok konuşulan konular arasına girdi

Kamala Harris seçim kampanyası çalışmalarına devam ediyor (AFP)

Demokratların ABD Başkan Yardımcısı adayı Kamala Harris'in ayakkabı seçimi, ülkede yeni gündem maddelerinden biri oldu.

Kasım ayında yapılacak seçimlere haftalar kala Amerikan siyasetindeki tartışmalar sürerken, diğer taraftan başkan adayı Joe Biden’ın kendisine yardımcı adayı olarak gördüğü Harris görünüşüyle de ilgi odağı haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaliforniya Senatörü Harris pazartesi günü Milwaukee'ye indiğinde görünüşte ortada çok farklı bir şey yoktu, maske takıyordu, tökezlememişti ama internette dolaşan bir videoda tüm ilgi ayaklarına çekilmişti: Yüksek profilli adayların tercih edeceği türde ayakkabılardan ziyade, Chuck Taylor All-Stars model klasik Converse ayakkabı giymişti.

Salı gününe gelindiğinde, iki muhabirin paylaştığı videolar Twitter'da yaklaşık 8 milyon kez görüntülendi. Bu rakamla Harris'in ayakkabı tercihi, Biden ve Barack Obama arasında sohbet şeklinde çekilen ve kampanyanın planladığı en büyük video etkinliği olarak görülen programın Twitter ve YouTube'daki izleme oranlarından 4 kat fazla ilgi görmüş oldu.  
 

ap.png
Harris, seçmenleriyle buluştuğu Milwaukee'de rahat görüntüsüyle dikkati çekti (AP)


Görülen bu ilginin ardından Harris'in resmi kampanya hesabı da "Bağcıklarını bağla ve kazanmaya hazır ol" şeklinde metnin yer aldığı bir videoyu tweet attı.

2016'da Demokratların başkan adayı olan Hillary Clinton'ın danışmanlığını da yapmış olan Harris'in kız kardeşi Maya Harris ise yaptığı paylaşımda, ablasının gardırobundan bu tür ayakkabıları eksik etmediğini yazdı.

 

Independent Türkçe, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU