ABD polisi, yardım için çağrıldığı evde 13 yaşındaki otizmli çocuğu vurdu

Oğlunu kontrol altına almakta zorlandığı için 911'i arayan anne, destek beklerken karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadı

Ağır yaralanan Linden Cameron'ın hastanedeki tedavisi sürüyor (KUTV)

ABD'de kriz geçiren 13 yaşındaki otizmli çocuk polis kurşununa hedef oldu.

Washington Post'un haberine göre Salt Lake City'de yaşayan Golda Barton kontrol etmekte güçlük çektiği oğlunu yatıştırmak için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Ailenin evine giden polis memurlarıysa, Linden Cameron adlı çocuğu birçok yerinden vurarak ağır şekilde yaraladı.

Bağırsakları, mesanesi, omzu ve ayak bileklerinden yaralanan Linden'ın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yardım beklediği kişilerin oğluna yaptıkları karşısında şok yaşayan anne Barton, KUTV'ye verdiği röportajda "O küçücük bir çocuk. Akıl sağlığıyla ilgili sorunları var" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaklaşık bir yıllık aranın ardından cuma günü işbaşı yaptığını ve o gün ayrılık anksiyetesi yaşayan Linden'ın bir çeşit nöbet geçirmesi üzerine 911'i aradığını belirten Barton, "Onları ararsınız ve minimum güç kullanarak durumu yatıştırmalarını beklersiniz" dedi.

Eve gelen polise oğlunun sadece hastaneye götürülmesi gerektiğini söylediğini aktaran Barton, "Onlara ‘Silahsız. Elinde hiçbir şey yok. Yalnızca çıldırdı ve bağırıp çığlık atmaya başladı' dedim. O bir çocuk. Dikkat çekmeye çalışıyor. Kontrolü nasıl sağlayacağını bilmiyor" diye konuştu.

Habere göre anneye evin dışında durmasını söyleyip içeri giren memurlarsa 5 dakika sonra ateş açmaya başladı. Barton, polislerin oğluna yere yatmasını emrettiğini, sonra da silahın ateşlendiğini duyduğunu anlattı.

Polis sözcüsüyse eve giden polislerin "çocuğun elinde bir silah olabileceğine inandığını" savundu.

Diğer taraftan Salt Lake City Belediye Başkanı Erin Mendenhall yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturma açılacağı sözünü verdi.

Salt Lake Tribune gazetesine konuşan Mendenhall, "Hangi şartlarda olursa olsun cuma gecesi yaşananlar bir trajedidir. Bu soruşturmanın süratle ve olaya karışan herkes adına şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesini umuyorum" dedi.

Neurodiverse Utah adlı otizm destek kuruluşu da yaptığı açıklamada, vurulma hadisesini kınadıklarını belirterek polisin akıl sağlığına dair sorunlara verdiği yanıt karşısında sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Kuruluş, "Polis, yardıma ihtiyaç duyulduğu için çağrılmıştı ancak yardım etmek yerine çok daha büyük bir zarar verdiler. Salt Lake Polis Teşkilatı'ndan memurlar o an nöbet geçirmekte olan 13 yaşındaki bir çocuğun sakin olmasını bekledi" ifadesini kullandı.
 


ABD'de akıl sağlığı sorunları olduğu belirtilen 29 yaşındaki siyahi Daniel Prude'un polisin kafasına poşet geçirmesi sonucu boğulmasına dair kısa süre önce ortaya çıkan görüntüler tepki çekmişti.

New York eyaletinin Rochester kentinde 6 ay önce hayatını kaybeden Prude'un olayın yaşandığı sırada teslim olmasına ve ellerinin arkadan kelepçelenmesine rağmen polisin kafasına poşet geçirerek yere bastırdığı anlaşılmıştı.

 

Independent Türkçe, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU