Sosyal medya aracılığıyla evlendiklerini duyuran Mısırlı lezbiyen çift emniyet tarafından mercek altına alındı

Mısır emniyeti, Facebook hesaplarından evlendiklerini duyuran Muhsin ve Mekkavi çiftinin ülkede olup olmadığını tespit etmek için çalışmalara başlarken, emniyetten bir kaynak "ahlak kurallarına aykırı" suçlamasıyla soruşturma açılacağını söyledi

Fotoğraf: Facebook

Sosyal medya hesaplarından evlendiklerini duyuran Mısırlı lezbiyen çift hakkında soruşturma başlatıldı.

"Bırakın Temiz Kalsın" hareketi kurucusu avukat Eşref Ferhat, evliliklerini ilan eden Rim Muhsin ve Şirin Mekkavi hakkında emniyete ve yargıya başvuru yapacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mekkavi ve Muhsin aracılığıyla Facebook başta olmaz üzere birçok patformda eşcinsel evliliğe yönelik paylaşımların arttığını söyleyen Ferhat, bu durumun "açık bir şekilde hukuka, ilkelere, insani değerlere ve ahlaka aykırı kışkırtmaya yönelik bir hamle" olduğunu öne sürdü.

Mısır medyasına konuşan emniyet güçlerinden bir kaynak, anne babalarının rızasını alarak evlendiklerini duyurak lezbiyen çift hakkındaki iddiaları incelediklerini söyledi.

Kaynak, yetkili güvenlik servislerinin, Mushin ve Mekkavi'nin ülke içinde olup olmadığını soruşturduğunu aktardı.

1.jpg
Muhsin ve Mekkavi, evlendiklerini Facebook üzerinden duyurdu

 

Yetkili, evliliğin Mısır'da gerçekleştiğinin tespiti halinde, çift hakkında "hukuken suç teşkil etmesi, sapkınlık, toplum değerlerinden ve geleneklerden sapma" gibi suçlar kapsamına girmesi nedeniyle soruşturma açılacağını söyledi.

Muhsin ve Mekkavi

Facebook hesapları üzerinden evlendiklerini açıklayan lezbiyen çift Mısır'da gündem olmuş, birçok kişi çifti ölümle tehdit etmişti.

Lezbiyen çift, evliliklerini ilan ettikleri paylaşımda, "Anne babalarımızı ikna etmek için yaptığımız çabanın ardından sonunda evlerimizi bir araya getiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Mısır yasaları LGBTİ faaliyetlerini ve eşcinsel evliliği ‘sapkınlığa yol açtığı’ gerekçesiyle yasaklıyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU