Erdoğan'ın "BES'te biriken para reel sektöre kaynak olarak kullandırılacak" açıklamasına eski Merkez Bankası Başkanı'ndan yanıt: Yok böyle bir nakit, tahvil ve bonolarda kullanıldı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Twitter'dan yaptığı açıklamada Bireysel Emeklilik Sistemi’nde biriken paranın reel sektöre aktarılamayacağını çünkü böyle bir nakdin olmadığını söyledi

Durmuş Yılmaz, 2006-2011 yılları arasında Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürütmüştü/ Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Sigorta’nın tanımında yaptığı “Bireysel Emeklilik Sistemi’nde yapılacak atılımlarla reel sektöre kaynak sağlanacak” açıklamasına Merkez Bankası’nın eski Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz’dan yanıt geldi. 

Twitter hesabından yaptığı açıklamada böyle bir kaynağın olmadığını söyleyen Yılmaz, BES’te biriken fonların önemli kısmının hazine tahvili ve bonolarda olduğunu söyledi. 
 


Durmuş Yılmaz, “Para kullanıldı ve Hazine, BES sahiplerine borçlu” açıklamasını yaptı. 

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Yılmaz, telefonlar aldığını, tasarrufçular arasında bir panik oluştuğunu söyledi ve ekledi: 
 

Para verip “En kötü iletişim nasıl yapılır?” diye ihale açsanız bundan daha kötüsü bulunamazdı. Yine de yönetimin kendisi açısından tutarlı davrandığına inanıyorum, çünkü böyle olması isteniyor. 


Ne olmuştu? 

Türkiye Varlık Fonu’na devredilen kamu sermayeli sigorta şirketleri, Ziraat Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta, Ziraat Emeklilik, Halk Emeklilik ve Vakıf Emeklilik,  Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik çatısı altında toplandı. 

Türkiye Sigorta’nın 7 Eylül’de gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, şunları söylemişti: 

Türk sigorta ve emeklilik sektörü ne kadar yüksek düzeyde fon biriktirirse ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına o derece destek verecektir. 

Özellikle hayat sigortaları ve emeklilik sistemi uzun dönemli ve düşük maliyetli fon birikimine katkı sağlayan temel araçlardır. 

Devletin desteği ve teşvikiyle fon tutarı 154 milyar liraya ulaşan Bireysel Emeklilik Sisteminde yapılacak atılımlarla reel sektöre uzun vadeli ve düşük maliyetli büyük bir kaynak sağlanabilecektir.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU