Elektrikli otomobilin imparatoru Elon Musk, bu sefer Tesla'ya değil Volkswagen'e bindi

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su, milyarder girişimci Elon Musk, Almanya'ya yaptığı ziyarette Volkswagen'in ilk elektrikli otomobili ID.3'ü kullandı

Dünyanın en değerli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, eylül başında Almanya'ya yaptığı ziyarette Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess ile bir araya geldi. 

Volkswagen'in otomobil parçalarının da üretildiği Braunschweig kentinin havalimanında buluşan ikili, Alman otomotiv devinin ilk elektrikli otomobili ID.3'ü kullandı. Şoför koltuğunda oturan isim ise Elon Musk'tı. 
 

herbert-diess elon-musk
Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess​​​​​​​ (solda), Elon Musk ile fotoğraflarını paylaştı. 


Diess'in görüntülerini Linkedin hesabından paylaştığı test sürüşünde Elon Musk, ID.3'ün direksiyonunun sportif olmayan bir otomobil için oldukça iyi olduğunu söyledi. 

Şerit tutuşunun klasik gelişmiş Alman teknolojisiyle geliştirildiğini söyleyen Diess, paylaştığı videonun altına yaptığı yorumda "Ziyaret için teşekkürler Elon, umarım videoyu beğenirsin. Sana söylemiştim; evet, bir uçak pistindeyiz ama kalkışa gerek yok. Bu bir spor araba değil. Bunun için  Porsche Taycan'ı denemelisin" ifadelerini kullandı. 

Herbert Diess, daha sonra yaptığı açıklamada ise Tesla ile Volkswagen ile bir ortaklığın olmayacağını yalnızca test sürüşü yaptıklarını söyledi. 

1 Eylül'de Almanya turuna çıkan Elon Musk, eczacılık devi Curevac'ın Tübingen'deki merkezini ziyaret ettikten sonra politikacılarla görüşmek üzere Berlin'e ve yeni Tesla fabrikasının inşa edildiği, Berlin şehir merkezinin 30 kilometre güneydoğusunda yer alan Gruenheide'a geçti. 

Tesla'nın Avrupa'daki ilk tesisi olacak Gruenheide fabrikasının yılda 500 bin araç üretmesi bekleniyor. 
 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU