AK Parti’den “idam” yorumu: Çok yüksek bir mutabakat gerekir

Bostancı: Böyle bir mutabakat olmaksızın adım atmak doğru olmaz

Fotoğraf: AA

İdam cezası, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifadeleriyle Türkiye’nin güvenlik ve Kovid-19 salgınıyla uğraştığı günlerde tekrar gündeme geldi. AK Parti, idam cezasını konuşmak için çok yüksek bir mutabakat olması gerektiği görüşünde.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Hürriyet’e yaptığı açıklamada idam cezası konusunda şunları söyledi:

Türkiye’de en son idam cezaları 12 Eylül döneminde uygulandı. Daha sonra, uzun yıllar var olmasına rağmen fiilen uygulanmadı. Nihayet parlamento da bizden önceki dönemde yüksek bir ‘evet’ oyuyla kaldırdı. Partiler arasında bir mutabakat vardı, o çerçevede kaldırıldı. Türkiye’de hepimizin içini acıtan dramatik olaylar yaşanıyor. Bunlara karşı çok çeşitli duyarlılıklarımız, öfkelerimiz, kızgınlıklarımız muhakkak olur. Hukuk da esasında bunlara çok çeşitli cezalar takdir ediyor. Tekrar çeşitli suçlara ilişkin ölüm cezasını konuşabilmek için toplumda ve parlamentoda çok yüksek bir mutabakat gerekir. Böyle bir mutabakat olmaksızın adım atmak doğru olmaz.

Bahçeli idam cezası önerisini başta "çocukların cinsel istismarı" olmak üzere "cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar" ile "cebir ve şiddet kullanarak anayasanın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak" olarak çizmişti.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU