Albayrak: Ülkemiz açısından bir fonlama açığı oluşturmayan altını kenara koyduğumuzda ithalatımız azalmaya devam ediyor

Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “Yakın dönemde toparlanmanın vatandaşlarımız nezdinde ciddi şekilde hissedilmeye başlandığına şahit olacağız” dedi

Fotoğraf: İHA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'nde konuştu. Albayrak’ın konuşmasından satır başları şu şekilde: 

- Kamunun gücü ve Varlık Fonu’nun sağlayacağı güvenle Türkiye Sigorta, sektöre yön verebilecek kâr güdüsünün yanında kamu ekonomik vizyonunun bir parçası olarak bölgesel ve küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacak. 

- Türkiye güçlü ekonomisi ve sağlam finansal altyapısı ile dünya ekonomilerinin eşi benzeri görülmemiş bir belirsizlik krizinden geçtiği böyle bir dönemde yatırımlarına, projelerine ve belki de hepsinden önemlisi stratejik reformlarına hız kesmeden devam ediyor.  Sanayide çarklar hızlı dönmeyi sürdürüyor. 

- Klasik mal ve hizmet ithalatçıları arasında yer almayan, bir yatırım malı olan, bir sermaye malı olan, ülkemiz açısında bir fonlama açığı oluşturmayan altını bir kenara koyduğumuzda -çünkü altın bir tüketim malı değil- altın hariç ithalatımız azalmaya, cari açığımız düşmeye devam ediyor. 

- Bu yıl Kovid-19 salgını olmasaydı 40 milyar dolarlık turizm geliri bütçemizde vardı. Yılın ilk sekiz ayında salgın nedeniyle kaybettiğimiz turizm gelirlerini de normal şartlar altında denkleme koyduğumuzda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ağustos ayı itibariyle cari açık değil, cari fazla rakamıyla devam etmiş olacaktı. 

- Yakın dönemde toparlanmanın, ekonominin tüm paydaşları, vatandaşlarımız nezdinde ciddi şekilde hissedilmeye başlandığına şahit olacağız.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU