Filistin yönetimi, Kudüs'te büyükelçilik açmaya hazırlanan Kosova ve Sırbistan'a tepkili

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Sırbistan ve Kosova'nın İsrail büyükelçiliklerini Kudüs'te açacaklarını duyurulmasının üzerine bir açıklama yaptı

Görsel: Pixabay

Filistin yönetimi, Sırbistan ve Kosova'nın İsrail büyükelçiliğini Kudüs'te açma kararı üzerine bir açıklama yaparak, kararın Filistin halkına ve meşru haklarına yapılmış açık bir saldırı olduğunu belirtti.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapıla açıklamada, söz konusu kararın Trump yönetiminin, İsrail yanlısı politikalarına ve direktiflerine boyun eğmeleri için ağırlığını ve nüfuzunu kullanarak pek çok ülkeye şantaj yaptığının yeni bir kanıtı olduğunun savunuldu.

Açıklamada,  "Sırbistan ve Kosova'nın işgal altındaki Kudüs'te büyükelçilik açmasının Filistin halkına, haklı davasına ve meşru haklarına yapılmış açık ve haksız bir saldırı olduğu" ifade edilerek, Sırbistan hükümetinden konuyla ilgili resmi açıklama istendiği bilgisine yer verildi.

Ne olmuştu?

Dün, ABD Başkanı Donald Trump'ın arabulucuğunda Kosova ile Sırbistan arasında ekonomik normalleşme anlaşması imzalandı. Anlaşmanın ardından Sırbistan’ın Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı aldığı, Kosova’yla da İsrail ile diplomatik ilişki kurmak üzere anlaşıldığı duyuruldu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'le ilişkileri normalleştirme kararı alan Kosova’nın büyükelçiliğini Kudüs’te açacağını açıklamıştı.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU