Bahçeli: Cumhurbaşkanımızın Türkiye ittifakı sözüyle neyi kastettiğini bilemeyiz, bizim bildiğimiz cumhur ittifakıdır

Partisinin Antalya kampında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimleri sonrası süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kızgın demiri soğutma vaktidir” açıklamasını değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da düzenlenen İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı'nın kapanış oturumunda konuştu. 

31 Mart seçimlerinden sonraki süreci değerlendiren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dönem, kızgın demiri soğutma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir. Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak 82 milyon hep birlikte Türkiye ittifakı olarak hareket etmeliyiz” şeklindeki açıklamasını değerlendirdi: 
 

Cumhur İttifakı siyasi kaygı ve gayelerle kurulmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye ittifakıyla neyi kastettiğini elbette bilemeyiz. Ancak konunun başta gazeteler ve televizyonlar olmak üzere, her zeminde, özellikle zillet ittifakı tarafından istismar edildiğini de görüyor ve çok yakından takip ediyoruz. Bizim bildiğimiz Cumhur ittifakıdır. Bizim inandığımız milli birlik ve beraberliktir. Bizim amacımız milli bekayı sonsuza kadar yaşatmaktır. Öncelikli gündemimiz Cumhur İttifakı’na yönelik sabotajlara asla fırsat vermemektir. Birer birer gün yüzüne çıkan sabotajcıların aradıkları imkanı fikri veya siyasi muhtevada sunmamak ikinci gündem konumuz olmalıdır."

 



“CHP’nin ulaştığı sonuçlar abartılmamalı” 

MHP Genel Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin üç büyükşehrin belediye başkanlığını kazanması ile ilgili de şunları söyledi: 
 

“MHP ve Cumhur İttifakı, 31 Mart'tan büyük bir başarıyla çıkmıştır. İstikrarlı yükselişimiz devam etmiştir. İttifakımızın hamuru temizdir. Üç büyükşehirde CHP'nin başını çektiği sorunlu ve şüpheli ittifakın sonuç alması tüm yönleriyle analiz edilmelidir. CHP'nin ulaştığı sonuçlar abartılmamalıdır. Aldıkları oy Cumhur İttifakı'nın çok gerisindedir.”


Bahçeli’den Abdullah Gül’e: Sevsinler sizin küf bağlamış dürbününüzü

Devlet Bahçeli, Ocak Medya’dan Veysi Dündar’ın sorularını yanıtlayan ve “Artık normalleşmenin zamanıdır” ifadesini kullanan AK Parti kurucularından eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştirdi: 
 

“’Artık normalleşme zamanıdır’ diyerek gizemli mesajlar veren, hiddetle yola çıkanlar, ‘kaybedecek’ sözünü dillendirip Ahmet Yesevi istismarıyla kahinlik yapan siyasi eskiler içinden, çıktıkları partiyle hesaplaşmak için CHP’yi siper olarak kullanmadılar mı? Neymiş? 30 kilometre ötesini görebilen dürbünleri varmış da önceden olacakları öngörüyorlarmış. Anlaşılan bunlar, dürbünün tersinden bakıyorlar. Sevsinler sizin küf bağlamış dürbününüzü. Bir metre önünü görmekte acizlerin elinde dürbün varsa bizde de teleskop var. Bu sayede siyasetin kara deliklerini görmekle kalmıyoruz. Maksatlarını da deşifre ediyoruz.” 


Gül, 18 Nisan’da yayınlanan röportajında “Elimdeki 30 km öteyi gösteren dürbün ile baktığımda gördüğüm engeli, engebeyi işaret ettiğim için suçlanmam haksızlık değilse nedir?” diyerek şu ifadeleri kullanmıştı: 
 

“Benim Cumhurbaşkanlığım sırasında iade edilen kanunların çetelesi tutulmamıştır. Ama bugünü anlamanın arka planı işte geçmişte uyarılarıma da yol açan, konulara farklı yaklaşımlardır. Kanun hazırlıklarını yakından takip ettim, yanlış bulduklarımın Meclis’e sunulmadan önce değişmelerini sağladım.”


“Dağlarda kovaladıklarımız belediyeye konuşlanacak” 

İstanbul'da seçimin tekrarının beka meselesi olduğunu yineleyen Bahçeli, “YSK buna göz yumamaz. Biz kentlerimizi sokakta bulmadık. Şöhret, makam ve para sahibi olmak için büyükşehirleri almaya çalışanlara engel olunmalıdır” dedi. 

“Milletimizin verdiği karara saygı duyarız. Hiç kimse bize demokrasi ahkâmı kesmesin” ifadelerini kullanan MHP Genel Başkanı, şöyle devam etti: 
 

“Yüksek Seçim Kurulu Türkiye'nin kaderiyle oynayamaz. Üç valiz belgeyi eksiksiz incelemek YSK'nın tarihi görevi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün adının değiştirilmesi gündeme gelecek midir? İstanbul'da seçimin tekrarı beka meselesidir. YSK bir şekilde hukuki destek alacak mıdır? 

Bu gidişle FETÖ kaybettiği mevzileri yeniden kazanacak. Dağlarda kovaladıklarımız belediyelere konuşlanacaktır. İstanbul'daki seçimlere şaibe karıştırılması pis bir senaryonun ilk etabıdır. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının sürekli mazbata vurgusu yapması üzerine çalışılmış sinsi bir hazırlıktır.”

 

"Sırf sandıktan çıktı diye kabul edemeyiz"


Edirne Belediye Başkanlığı’na beş yıldır bu görevde bulunan Recep Gürkan’ın, Tunceli Belediye Başkanlığı’na da Türkiye Komünist Parti üyesi Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçilmesini eleştiren Bahçeli şunları söyledi: 
 

“15 Temmuz gecesi hainlerin lehine kadeh kaldıran şahsın Edirne'ye belediye başkanı olmasını sırf sandıktan çıktı diye ahlaken kabul edemeyiz. TKP'den Tunceli Belediye başkanı olan şahsın Dersim dayatmasına hoş görü gösteremeyiz. Ne yapalım seçildi diyerek komünist şarlatanlığa göz mü yumalım. ‘Varsın Tunceli de Dersim olsun’ kepazeliğine sessiz mi kalalım. Herkes kabul etse, Milliyetçi Hareket Partisi kabul edemez.”

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU