Hugo Weaving merak edilen soruyu yanıtladı: Matrix'e belki ama Yüzüklerin Efendisi'ne kesinlikle dönmeyeceğim

Ünlü aktör, Elrond karakterini yeniden canlandırmayacağını söyledi

Dizinin çekimleri için daha önce "acayip görünüşlü kişilerin arandığı" açıklanmıştı (New Line Cinema/ WingNut Films)

Ünlü Hollywood yıldızı Hugo Weaving, Yüzüklerin Efendisi dizisinde yer almayacağını doğruladı. Weaving, Peter Jackson’ın yönetmenliğini yaptığı filmlerde Elrond karakterini 5 kez canlandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Ayrıkvadi Lordu olarak beyaz perdede görünen Weaving, The Hobbit üçlemesinde de rolünü tekrarlamıştı. 

Weaving bugüne kadar önemli başarılar elde etmiş filmlerde yer almasıyla biliniyor. Aktör, The Matrix serisinde Ajan Smith rolünü, İlk Yenilmez: Kaptan Amerika’da (Captain America: The First Avenger) Red Skull rolünü üstlenmişti. 

Ancak bugünlerde ünlü aktör Hollywood filmlerini yeğeni Samara Weaving’e bırakmış gibi görünüyor. Bununla birlikte oyuncunun Elrond karakteriyle yarattığı etkiyi inkar etmek mümkün değil ve birçok Yüzüklerin Efendisi hayranı, Weaving'in dizi için rolüne geri döneceğini düşünüyordu.

Dizinin Elrond’un hayli ön planda olduğu ve ekranda bolca görüneceği bir zamanda, Orta Dünya’nın İkinci Çağı’nda geçeceği açıklanmıştı. 

 

 

Ancak Weaving, Variety’e verdiği röportajda Elrond karakterini bir daha “kesinlikle canlandırmayacağını” doğruladı. Weaving’in ayrıca The Matrix 4’te yer alabileceği de söylentiler arasındaydı. Screen Rant'in haberine göre oyuncu söylentilere şu ifadelerle açıklık getirdi:

İmkanı yok. Kesinlikle hayır. Matrix olabilir. Ama Yüzüklerin Efendisi, hayır, artık bununla ilgilenmiyorum. Bakın Yeni Zelanda’da tüm o harika insanlarla birlikte olmayı seviyordum ve aileye dönmek gibiydi ama aslında dürüst olmak gerekirse, bunun herkes için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Esasen dizide Elrond’un çok daha genç olduğu bir dönem ele alınacağından Weaving’den daha genç bir oyuncu rol için daha uygun görünüyor. Yine de rolü her kim alırsa alsın hayranların hayal kırıklığına uğramaması için ciddi bir performans göstererek Weaving’i aratmaması gerekiyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU