Diyarbakır'da yeni salgın tedbiri: Kamu binalarına HES koduyla giriş yapılacak

Son günlerde yeni tip koronavirüs salgınından en çok etkilenen illerden olan Diyarbakır'da tedbirler artırılıyor. Kentte kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu uygulaması getirildi

Fotoğraf: AA

Diyarbakır’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasının kullanılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, son günlerde artan vaka sayısını göz önüne bulundurarak koronavirüs salgınına yönelik tedbirler almak üzere toplandı.

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantında salgının yayılmasını engellemek amacıyla 7 Eylül'den itibaren Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES kodu sorgulaması yapılması ve uygulamanın onay verdiği vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına girişine izin verilmesi yönünde karar alındı.

Dün Diyarbakır’ı ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kentteki durumu şu sözlerle anlatmıştı

Ülke genelinde vaka sayıları artışa geçti. Diyarbakır bu anlamda Sağlık Bakanlığı olarak mercek altına aldığımız merkezlerden biri oldu. Son dönemde yüksek vaka artışlarını gördüğümüz illerden biri haline geldi. Geçtiğimiz haftalarda bölge hastanelerimizdeki yoğunluk sizlerin de malumu. Yalnızca Diyarbakır'da değil genel olarak Güneydoğu Anadolu illerimizde sıkıntılı günlerden geçtik…

Diyarbakır'da 3 hafta öncesine kadar ciddi bir yoğunluk yaşadık. Bu dönemde yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle bugün durum önemli ölçüde kontrol altına alınmış oldu. Diyarbakır'daki mevcut 200 filyasyon ekibimizi hızla 385'e çıkardık. Her zaman altını çiziyorum, temasları ne kadar erken izole edebilirsek salgın kontrolünde o kadar başarılı oluruz. Önemli olan temasları ve pozitif olan vakaları erken dönemde izole etmek olmalı. Türkiye dünyada filyasyonu, yani temaslı takibini en iyi yapan ülkelerden biri. Bu gücümüzü Diyarbakır'da yoğun şekilde sahaya sürdük. Bugün rahatlıkla söyleyebilirim ki 3 hafta öncesine göre vaka oranımız yüzde 49 oranında düşmüş durumdadır.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU