Gazze'de koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı süresiz olarak uzatıldı

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ilan edilen ve dün gece yarısı sona eren sokağa çıkma yasağı süresiz olarak uzatıldı

Gazze'de koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı süresiz olarak uzatıldı / Fotoğraf: Reuters

Koronavirüs (Kovid-19) salgınında Filistin’de vaka ve can kayıpları artmaya devam ederken, Gazze Şeridi'nde dün gece yarısı sona eren sokağa çıkma yasağı süresiz olarak uzatıldı. 

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, salgınla mücadele kapsamında gece yarısı sona erecek olan sokağa çıkma yasağının uzatıldığı duyuruldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık, Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile şehir merkezindeki bazı bölgelerde salgına karşı daha önce açıklanan önlemlerin devam edeceğini aktardı. 

24 Ağustos tarihinden bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Açıklamada, sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceği ise belirtilmedi. Bakanlık, ayrıca vatandaşları güvenlik ve önleyici tedbirlere uymaya çağırdı.

Gazze’de karantina merkezi dışında 4 kişide koronavirüs tespit edilmesi ile 24 Ağustos tarihinden bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 116 yeni vakanın tespit edilmesiyle mart ayından bu yana toplam vaka sayısının 697'e yükseldiği bildirildi. 

Bakanlık, 5 kişinin ise virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini aktardı.

Öte yandan Filistin’de salgının başladığı mart ayında ilan edilen OHAL ülkedeki vaka sayılarının artması ile Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas tarafından akşam saatlerinde 30 gün daha uzatılmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU