Netanyahu'dan 'Kosova ile normalleşme' açıklaması: Büyükelçiliğini Kudüs'te açacak

Trump, Kosova ve İsrail arasındaki ilişkinin normalleşeceğini açıklamasının ardından Netanyahu, Kosova'nın büyükelçiliğini Kudüs'te açacağını duyurdu

Fotoğraf: AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesiyle Kosova’nın arasında ilişkileri normalleştirme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kosova Başbakanı Avdullah Hoti ile yaptığı görüşme sırasında Netanyahu’yu arayarak, İsrail ile Kosova arasında ilişkilerin normalleştirilmesi nedeniyle iki başbakanı tebrik ettiği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşmede Hoti’nin Kosova’nın İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e açacağını söylediği aktarılan açıklamada Netanyahu’nun şu ifadelerine yer verildi:

Kosova, Kudüs’te büyükelçilik açan nüfusunun büyük bölümü Müslüman ilk ülke olacak. Daha önce dediğim gibi barış çemberi ve İsrail’in tanınması genişliyor, başka ülkelerin de katılması bekleniyor.

Sırbistan da büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacak

Beyaz Saray’da Kosova ile Sırbistan arasında imzalanan ekonomik normalleşme anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, iki ülkenin İsrail'le ilişkilerini normalleştirme ve geliştirme adına yeni adımlar atma kararı aldıklarını bildirmişti.

Trump, Kosova'nın İsrail ile diplomatik ilişki kurmak üzere anlaştığını, Sırbistan'ın da İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını ifade etmişti.

İsrail daha önce BAE ile ilişkileri normalleştirme kapsamında anlaşma imzalamıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU