Erdoğan: Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ağırlığı hissediliyorsa gerisinde siyasi, ekonomik ve askeri gücümüz vardır

Ankara-Niğde otoyolunun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da inşasına devam eden Devlet Bahçeli Köprüsü'nün ismini, Bahçeli'nin talebi üzerine "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirdiklerini açıkladı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Doğu Akdeniz ve diğer bölgelerde Türkiye'nin ağırlığı bu derece hissediliyorsa gerisinde sahip olduğumuz siyasi, ekonomik ve askeri güç vardır" dedi.

Ankara-Niğde Otoyolu Açılış Töreninde konuşan Erdoğan, "Bu yol ülkemize 1 milyar 628 lira gelir sağlayacak" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, "Türkiye'nin bölgesel ve küresel güç haline gelmesi, demokrasi ve ekonomide ülkemizi getirdiğimiz seviye sayesindedir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı, Adana'da inşasına Devlet Bahçeli Köprüsü adıyla başlanan köprünün adını, Bahçeli'nin talebi üzerine "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirdiklerini aktardı.

"Kimseye minnet etmeden güvenliğimizi sağlayacak hale geldik"

"Kimsenin parmak sallayarak konuşamayacağı, had bildirmeye teşebbüs edemeyeceği bir Türkiye kurduk. Savunma sanayiinde kendi kendine yeterliliğini her geçen gün artıran ülke olarak kimseye minnet etmeden güvenliğimizi sağlayacak hale geldik" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgaz rezervi ve halen süren diğer çalışmalarımız enerjimizi birinci lige terfi ettirecektir. Siyasi olarak yok hükmünde kabul edilen bir devletten, tüm denklemlerde kritik role sahip bir ülke seviyesine çıktık. Pek çok uluslararası platformun aranan, takip edilen, sözüne ve tavrına göre pozisyon alınan ülkesi konumuna yükseldik. 3 kuruşluk tuzaklarla yerle yeksan edilen yapıdan, ardı ardına onlarca saldırıyı göğüsleyerek 2023 hedeflerine dimdik devam eden bir ülke hale geldik"

Cumhurbaşkanı, "Salgın döneminde pek çok ülkenin sağlık sistemi tüm unsurlarıyla çökerken, biz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti ücretsiz olarak verdik. İş vereninden çalışanına, esnafa kadar toplumun her kesimini destekleyerek ekonomik ve sosyal dengelerin güçlü kalmasını sağladık" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin önündeki seçimler 2023 yılında. Önümüzde 3 yıllık kesintisiz bir hizmet dönemi bulunuyor" diyen Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'ü milletimiz için, yeni bir zaferin miladı haline dönüştürmek için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kulanndı.

"Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, sıkı sıkıya sahip çıktığımız müddetçe hiç kimse bu ülkeyi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz. Dışarıdaki ve içerideki bozguncuların senaryoları birer birer deşifre oluyor" diyen cumhurbaşkanı, "Vesayetle, darbeyle durduramadıkları Türkiye'yi ahlak ve vicdan dışı yeni oyunlarla rotasında çıkarmaya çalışanlar birkez daha hüsrana uğrayacaktır" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU