Şenol Güneş, Macaristan mağlubiyetini değerlendirdi: Takım olarak olumsuzduk, kadroyu da ben yaptığıma göre sorumlusu benim

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-0 kaybedilen Macaristan karşılaşmasının ardından, "Tüm takım olarak olumsuzduk, takımı da ben yaptığıma göre sorumlusu benim" şeklinde konuştu

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi'nde karşılaştığı Macaristan'a 1-0 yenildi / Fotoğraf: AA

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ilk maçında Macaristan'a 1-0 yenildikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, takım olarak hem ofansif hem de defansif anlamda iyi oynamadıklarını belirten Güneş, kadrodaki yetenekli oyuncuların tam hazır olmadığını gördüklerini dile getirdi. 

Takım halinde düşündükleri oyunun altında kaldıklarını söyleyen Güneş, "Mevcut kadroyu oynatabilirdik ama iki maç üst üste oynayacağız. Genç oyuncuların sezon başında daha erken form tutabileceğini düşündük, bunu kullanmak istedik. Onlar da kendi oyunlarının altında oynadılar" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Birkaç oyuncu üzerinden olumsuzluk konuşarak kendimizi sıyıramayız" diyen Güneş, Macaristan'ın kendilerinden daha istekli ve daha iyi olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

Kıran kırana maç yapmak istiyorduk ama olmadı. Elimizde 3'lü sistemi de şimdi oynadığımız sistemi de uygulamak için yeterli oyuncu var. Bu maçı kaybetmemizin sebebi sistemle alakalı değil. Henüz hazır değiliz. Macaristan grubun en zayıf takımı gibi görünmesine rağmen bu galibiyetle moral buldu. Daha dirençli, daha savaşçıydılar. Sadece sistemle bunu halledemeyiz. Sistem bize sadece yardımcı olur.

"Sorumlusu benim"

Takım olarak sahada olumsuz bir performans sergilediklerini ifade eden Güneş, şu değerlendirmeyi yaptı:

Zaten takımı ben yaptığıma göre sorumlusu da benim. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Kendi sahamızda kazanmak, iyi başlamak istiyorduk. Buradaki oyuncularımızın bir çoğunu hazırlık maçlarında göremedik. Bizim oyuncularımız yetenekli, karakterli. Bugün beklenen oyunu oynayamamak onların kötü futbolcu olduklarını göstermez.

A Milli Futbol Takımı, 6 Eylül'de Sırbistan ile grubun ikinci maçında karşı karşıya gelecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU