Taşgetiren: Bu tür rezilliklere en büyük tepkiyi dindar camia, yani biz göstermeliyiz; bu iş şu veya bu sol – seküler cenahın meselesi değil, doğrudan bizim meselemiz

Çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanan ve kendisine mehdi diyen Fatih Nurullah’ın istismar ettiği kız çocuğunun babasıyla ses kayıtları ortaya çıktı

Fotoğraf: Twitter

"Uşşaki Tarikatı Lideri’ olduğu iddiasıyla kamuoyunda tanınan “Fatih Nurullah” takma adlı 58 yaşındaki Eyüp Fatih Şağban, çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı.

Olayla ilgili ses kayıtları da çıkan Nurullah’ın istismar ettiği 12 yaşındaki kız çocuğunun babasına “Gel halledelim şu konuyu öldüreceksen sen öldür, öptüm ama öteye geçmedim, kız mehdinin eşi olacaktı vs…” dediği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, rezillik olarak nitelediği olayla ilgili olarak, “Bursa’da yaşanan “Badeleme” rezillikleri hatırlardadır. İnanıyorum ki bu tür rezilliklere en büyük tepkiyi, tasavvufi camia, dindar camia, yani biz göstermeliyiz. Bu iş şu veya bu sol – seküler cenahın meselesi değil, doğrudan bizim meselemiz” dedi.

 “Şeyh önce kendini kurtarsın” başlığıyla bir yazı kaleme alan ve “Arınmak, arınmak, arınmak” ifadelerini kullanan Taşgetiren, “İslam’ın tertemiz yolunu bunlardan arındırmak da ana görevler arasında” diye yazdı.

Taşgetiren yazısının ilgili bölümünde şunları paylaştı:

Medyaya bir kirlenme örneği daha yansıdı. Kendisine “mehdilik” rolleri de atfeden bir adamın 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik tacizi. Ben bu tür haberlere hep biraz ihtiyatla bakarım. Çünkü bizde bu tür konularda medya saptırması hep var olagelmiştir. 

Ama böyle şeyler olabilme ihtimalini de yok farz etmem. Çünkü riskli bir alandır. İnsan vardır ve istismara uygun bir psikolojik atmosfer söz konusudur. Şeyh sorunlu olabilir, bağlananlar sorunlu olabilir. 

Ve işte öyle bir durum. Suçlanan ve “şeyh” diye sunulan kişinin, 12 yaşındaki kızın babası ile yaptığı telefon kaydı yayınlandı. Kim kayda aldı, nasıl oldu ayrı konu, ama kayıtta suçlanan zat, kendisi de o zata bağlı “Efendim” diyerek konuşan babaya “gel halledelim şu konuyu öldüreceksen sen öldür, öptüm ama öteye geçmedim, kız mehdinin eşi olacaktı vs…” diyor. 

Rezilliği daha fazla detaylandırmak istemem. İş şu anda yargı safhasında. 

Bursa’da yaşanan “Badeleme” rezillikleri hatırlardadır. İnanıyorum ki bu tür rezilliklere en büyük tepkiyi, tasavvufi camia, dindar camia, yani biz göstermeliyiz. Bu iş şu veya bu sol – seküler cenahın meselesi değil, doğrudan bizim meselemiz. 

Arınmak, arınmak, arınmak… İslam’ın tertemiz yolunu bunlardan arındırmak da ana görevler arasında.  

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU