New York Valisi'nden Trump'a tehdit: New York'a dönersen kendini korumak için yanında bir ordu getirsen iyi olur

ABD yönetiminin New York dahil “kanunsuz” saydığı şehirlere federal fonları çekeceği haberi sonrası New York Valisi sert tepki gösterdi

New York Valisi Andrew Cuomo / Fotoğraf: AP

New York Valisi Andrew Cuomo, ABD yönetiminin New York dahil “kanunsuz” saydığı şehirlere federal fonları çekeceği haberleri üzerine Başkan Donald Trump'ı tehdit etti.

Cuomo, Başkan Trump'ın New York şehrine gelmesi halinde kendini koruyabilmesi için yanında ordu getirmesi gerektiğini söyledi.

Şehirde cinayet oranlarının artması üzerine polis departmanına federal fonu keseceğini söyleyen başkana tepki gösteren Cuomo, "Trump, New York sokaklarında gezmek istiyorsa yanında bir ordu getirmesi iyi olur. New Yorkluların onunla işi bitti. New York şehrinde yürümek için yeterli koruma bulamaz" ifadelerini kullandı.

Vali, Trump'ın New York, Portland, Seattle ve Washington'dan yönlendirilebilen federal fonların gözden geçirilmesini emrettiği beş sayfalık bildirisinin yasallığından şüphe duyduğunu söyledi.

 

Cuomo, "Politik, gereksiz ve yasa dışı. New York'u öldürmek için başka bir girişim. Başkan Trump, seçildiğinden beri New York'u aktif olarak bitirmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

Vali ayrıca, New York eyaletinin en yüksek Kovid-19 ölüm bilançosuna maruz kalmasının nedeninin Trump'ın "ihmali" olduğunu da iddia etti. Sağlık Bakanlığının bakım evlerinin Kovid-19 hastalarını geri çevirmeyi yasaklayarak  6 bin 500 kişinin ölümüne neden olduğunu öne sürdü.

Trump'ın New York politikasını eleştiren vali, şöyle devam etti:

"New York'taki başkan ve korumalar hakkındaki yorumunm, tek söylediğim onun New York'ta istenmeyen kişi olduğu ve sanırım bunun farkında. Asla New York'a geri dönmeyecek, çünkü New Yorklular onun bu şehre kötü geldiğini ve bu şehriin insanlarını kaç kez öldürmeye çalıştığını asla unutmayacaklar"

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre koronavirüs salgınında en çok ölüm oranına sahip New York'ta bugüne kadar 32 bin 972 kişi hayatını kaybetti.

ABD genelinde ise bu 185 bin 752 olarak kaydedildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU