Gülistan Doku'nun ablası: Kardeşimin cesedini görsek mutlu olacak hale geldik, acımızı anlayabiliyor musunuz?

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan'dan 244 gündür haber yok. Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlara seslenen abla Aygül Doku, "Bilirkişi raporunda yer alan bilgilere rağmen neden Zaynal ve ailesinin ifadesi alınmıyor" diye soruyor

Kolaj: Independent Türkçe

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'dan 244 gündür haber alınamıyor. 

Doku'nun 5 Ocak'ta 11.00 sularında Zaynal Abakarov'la bir kafede 9 dakika kadar konuştuğu biliniyor.

Konuşmanın ardından yolun karşısına geçip minibüse binen Gülistan'ın Sarı Saltuk Viyadüğü-Dinar Köprüsü üzerinde araçtan indiği iddia edilse de kanıt bulunamıyor.

8 aydır kız kardeşinden haber alabilmeyi uman abla Aygül Doku, üzgün olduğu kadar tepkili.

Kardeşinin durumunu konuştuğumuz Doku, "Türkiye'nin teknolojisi köprü üstündeki bir görüntüyü çözmeye yetmiyor mu" diye sordu.

"Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı ile görüşmek istiyoruz"

Aygül Doku, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şu sözlerle seslendi:

Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı ile görüşmek istiyoruz. Bu olaya müdahil olsunlar. Adalet ve Aile Bakanı'na da sesleniyorum, 343 gündür kız kardeşim yok, artık kardeşimin başına ne geldiğini öğrenmek istiyorum. 21 yaşındaki bir genç kız kayıp. Hem de Tunceli gibi avuç içi kadar olan ve her yerde mobese bulunan yerde. Bir-iki haftada çözülebilecek olay neden hala çözülmedi? Avuç içi kadar kentte başımızı vurmadığımız duvar, kapı kalmadı.

Kafedeki kimliği meçhul kadınlar

Gülistan ile Zaynal'in kafede konuştuğu sırada orada bulunan iki kadından ifade alınmamasını eleştiren Doku, Zaynal'in o kişilerden birini öptüğünü, bunun da tanıştıkları anlamına geldiğini belirtti.

"Bilirkişi raporunda, 'iki normal insanın konuşması değil' deniliyor"

Bilirkişi raporunda yer alan ifadelere rağmen Zaynal Abakarov ve ailesinin sorgulanmamasına tepki gösteren Aygül Doku, Adalet Bakanı'na (Abdulhamit Gül) da şu sözlerle seslendi:

Adalet Bakanı'na sesleniyorum, kafeteryaya Gülistan gelmiş, 9 dakika konuşmuşlar. Zaynal ifadesinde diyor ki, 'Gülistan geldi, ona işimin olduğunu söyledim'. 'İşim var' demesi 9 dakika mı sürmüş? Bilirkişi raporunda, 'iki normal insanın konuşması değil' deniliyor. Raporda, Zaynal'in Gülistan'ı tehdit eder gibi bir şeyleri ısrarlı şekilde anlattığı, bunun normal bir görüşme olmadığı belirtiliyor. Bilirkişi raporuna rağmen neden bu aile sorgulanmıyor?

 

Gülistan Doku ve Aygül Doku Twitter AygulDoku.jpg
Gülistan Doku ve Aygül Doku / Fotoğraf: Twitter / @AygulDoku

 

"Tek hatası, Zaynal gibi biriyle arkadaşlık yapmaktı"

Kız kardeşinin intihar ettiğine yönelik iddialara da hiçbir zaman inanmadıklarını belirten Aygül Doku, "İkinci üniversiteyi okumak istiyordu. Hayata çok bağlıydı. 21 yaşında pırıl pırıl, masum bir genç kızdı. Onu tanıyanlar da söylüyor zaten tek hatası, Zaynal gibi biriyle arkadaşlık yapmaktı. Gülistan'ın bir avuç arkadaşı var, gidebilecek yeri de yok. Bu olayı bugün biz, yarın başkaları yaşayacak. Olayın üstüne gidin. Yardım edin. Toz mu oldu, sır mı oldu kardeşim" diye sordu.

"Cesedini görsek mutlu olacak hale geldik, düşünebiliyor musunuz?"

Kız kardeşinin olaydan bir gün önce Zaynal Abakarov'ların evinde olduğu sırada evde kavga çıktığını, sonrasında Zaynal'in Gülistan'ı zorla arabaya bindirmeye çalıştığını, olay yerine polislerin intikal ettiğini ancak Gülistan'ın şikayetçi olmadığını ifade eden Aygül Doku, Abakarov ve ailesinin verdiği ifadelerde pek çok soru işareti bulunduğunu ileri sürdü:

'O akşam çay içtik, meyve yedik' diyorlar. Gülistan'ın darp edildiğini hiç söylemiyorlar. İfadeler çelişki dolu. Kız kardeşin ifadesi alınmamış bile. Siz hâlâ bu ailenin masum olduğuna inanıyor musunuz?

Yaşananların ardından Zaynal Abakarov'un Rusya'ya gitmesine de tepki gösteren abla Doku, "Neden bu kadar rahat şekilde kaçtı? Kız kardeşim ortada yokken ve kendisi en büyük şüpheliyken Rusya'ya gitmesine nasıl izin verildi? Sonradan İçişleri Bakanı'nın (Soylu) talimatıyla ülkeye geri getirildi. Gencecik bir kız hala ortada yok ama cevaplar o ailede" dedi.

Gülistan'ın bir yerde zorla tutulduğunu ya da öldürüldüğünü savunan abla Aygül Doku, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Kardeşimin cesedini görsek mutlu olacak hale geldik, düşünebiliyor musunuz? Acımızı anlayabiliyor musunuz? Çünkü ona ne olduğunu bilmiyoruz, her gün perişanız, gece gündüz 'Gülistan'a ne oldu?' sorusuyla yaşıyoruz. Tunceli Emniyet Müdürü ve validen de cevap bekliyoruz. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

 

"Zaynal'in üvey babası beni tehdit ediyor"

Aygül Doku, olayın ardından Zaynal Abakarov ve ailesinin kendilerini aramak yerine tehdit ettiğini ileri sürdü:

O aile, değil bizimle görüşme talebinde bulunmayı, hiç konuşmadılar bile. Sadece Zaynal'in üvey babası konuşuyor, o da yalan ifade verip, beni tehdit ediyor. Ailenin bu işle ilgilisi yoksa, çıksınlar 'Gülistan pırıl pırıl bir kızdı, biz de üzlüyoruz, bulunması için çabalıyoruz' deselerdi. Ama yapmadılar çünkü şüpheli şeyler var. Gülistan, gece 00.30'da Zaynal'a 'Korkuyorum' mesajı atmış. Gülistan neden korkuyordu? Zaynal'a sorulacak çok soru var. Zaynal'in üvey babası, 'Gülistan o sırada yolda yürüdüğü için korkuyordu' diyor ama gece 22.30'da yolda yürüyordu Gülistan, o saatte değil! Zaynal konuşmuyor. Soru işaretlerinden hiçbiri giderilmiyor.

"Ya bir şeye şahit oldu ya da bir şeye zorlandı"

Genç kızın bir şeye şahit olduğunu ya da bir şeye zorlandığını savunan Aygül Doku, "Zaynal'in kaçak silah ve uyuşturucu işlerinin içinde olduğu iddiaları da var. Bakın ben katil aramıyorum. Ben kız kardeşimi arıyorum. Siz bu alenin masum olduğuna inanıyorsunuz, o zaman bana kız kardeşime nasıl ulaşabileceğimi gösterin" dedi.

"8 aydır otel odalarında kalıyoruz, tırnak parçası bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Zaynal Abakarov'un üvey babası Engin Y.'nin kendilerini sosyal medya üzerinden tehdit ettiğini savunan Doku, Gülistan'a ne olduğu ortaya çıkmadan işin peşini bırakmayacaklarını da sözlerine ekledi:

Bir polis memuru (Engin Y.) beni nasıl düelloya çağırır? Twitter hesabından bizi korkutmaya, sindirmeye çalışılıyoruz. Gülistan'ın hakkını kimseye yedirmeyiz, davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Olayın ardından Diyarbakır'dan Tunceli'ye geldik. 8 aydır otel odalarında kalıyoruz. Tırnak parçasını bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU