Pompeo'dan GKRY'ye silah ambargosunun kaldırılmasına ilişkin açıklama: Doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz

GKRY’ye yönelik silah ambargosunun kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pompeo, "Bu adımın Doğu Akdeniz'deki yüksek gerginlik zamanında alındığını biliyoruz ama doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) yönelik silah ambargosunun kaldırılması kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pompeo, kaldırılan silah ambargosu kararına ilişkin, "Uzun zamandır üstünde çalıştığımız bir karardı. Bu adımın Doğu Akdeniz'deki yüksek gerginlik zamanında alındığını biliyoruz ama doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile görüşmeye devam ettiğini ve her iki tarafa da tansiyonu düşürme ve diplomatik diyalog kurma çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Pompeo, "Bu konunun diplomatik bir yol ile çözüme kavuşması konusunda görüşmeye ihtiyacımız var. Bölgede askeri hareketliliği artırmak doğru bir adım değil. Sadece negatif sonuçlara yol açar" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı 2021 mali yılı için Kıbrıs Rum kesimine ölümcül olmayan savunma malzemeleri ve savunma hizmetleri ihracatının, transferinin ve kısıtlamaların kaldırılması kararı alındığını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU