Trump, online reklam kampanyalarına 64 milyon dolardan fazla harcayarak rekor kırdı

Başkanlık seçimlerinde Trump'ın en büyük rakibi Joe Biden'ın aynı alanda 32 milyon dolar harcama yaptığı ifade edildi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Google, YouTube ve diğer ilgili platformlarda online reklam kampanyalarına 64,7 milyon dolarlık rekor harcama yaptığı öne sürüldü.

Bu miktarı, bu yıl Demokrat Parti başkanlığına aday olmak için hamle yapan eski New York Belediye Başkanı milyarder Michael Bloomberg'in aynı amaç için yaptığı harcamayı geçti.

Trump'ın komisyonu, 31 Mayıs 2018'den itibaren "Yeniden Büyük Amerika" kampanyasına 27.49 ila 37.23 milyon dolar harcama yaptı.

Buna karşın demokratların başkan adayı Joe Biden'ın iki örgütü "Başkan Biden" ve "Biden'ın Zafer Fonu" toplamda 32.58 milyon dolarlık bir harcama yaptı.

Bloomberg'in haberine göre, Trump'ın kampanya merkezi 2016 seçim kampanyası sırasında online siyasi reklamları başarıyla kullandı. Mevcut seçim kampanyası sırasında, 3 Kasım'daki seçim gününden hemen önce bu dönemi kapsayan YouTube reklamları da yer alıyor.

Bir sonraki Amerikan başkanlık seçimleri 3 Kasım'da, başkan ve başkan yardımcısı, 35 senatör, Temsilciler Meclisi'nin 435 üyesi, 13 eyalet ve bölge valisi ile yerel yönetim kurumlarının seçimiyle gerçekleşecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU