Kaftancıoğlu, “Sağlık çalışanlarımızı patır patır kaybetmeye başladık” dedi, bakanlığa çağrı yaptı: Bugün değilse ne zaman?

Kaftancıoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın meslek odalarıyla bir araya gelmediğini ifade ederken Koca’nın siyasi gerekçelerle sağlık çalışanları temsilcileriyle görüşmeme ve sürece dahil etmeme hakkı olmadığını ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarımızı ‘üzülerek yazıyorum’ patır patır kaybetmeye başladık” dedi ve çağrıda bulundu.

Kendisi de hekim olan Kaftancıoğlu, “Sağlık Bakanlığı hala Tabip Odası, Eczacılar Odası, Diş Hek. Odası, Aile Hekimleri Derneği gibi meslek temsilcileriyle bir araya gelmiyor… Bugün değilse ne zaman?” diye sordu.

Twitter’dan bir paylaşım yapan CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelik olarak şunları kaydetti:

Toplum sağlığını koruyabilme adına sağlık çalışanlarının sağlığı ve hukukunu korumakla sorumlu Sağlık Bakanı olan meslektaşımızın siyasi gerekçelerle sağlık çalışanları temsilcileriyle görüşmeme ve sürece dahil etmeme hakkı olmadığı gibi böyle bir lüksü de olmamalı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaftancıoğlu paylaşımına, “Ölüyoruz” etiketini de ekledi.

Geçen günlerde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, üyeleri de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden hekimlerin sayısını açıklayarak ölüm ve hastalıklara engel olacak, azaltacak uygulamaları karşılıklı değerlendirmek için Koca’dan randevu talep etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU