Trump'ın danışmanı Kushner: Bir ülke daha İsrail'le normalleşme anlaşması imzalamak istiyor

BAE ve İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasına ilişkin konuşan Kushner, 22 Arap ülkesinin, İsrail ile normalleşeceğine inandığını söyledi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, İsrail ve BAE arasındaki normalleşme anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin resmi ajansı WAM'a açıklamalarda bulunan Kushner, BAE'den sonra 4'üncü bir Arap ülkesinin daha aylar içinde İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayabileceğini öne sürdü.

Söz konusu ülkenin ismini vermeyen Kushner, "Açıkçası her şey yaşanabilir. Ancak gerçek olan şu ki birçok insan BAE'nin yaptığına imreniyor" dedi. 

“Bütün Arap ülkelerinin İsrail'le normalleşeceğine inanıyorum"

"22 Arap ülkesinin bir gün İsrail ile normalleşeceğine inanıyor musunuz?" şeklindeki soruya Kushner, "Yüzde 100" yanıtını verdi.

BAE ile varılan anlaşma çerçevesinde şu an için İsrail'in ilhak planı ile o bölgelere yönelik yasaların askıya alındığını söyleyen Kushner, "Gelecekte eminim ki (ilhak) üzerinde görüşmeler yapacağız ancak yakın gelecekte değil" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi oldu.

BAE, 29 Ağustos'ta, İsrail ile yapılan normalleşme anlaşması kapsamında, Tel Aviv'e uygulanan boykot kararının lağvedildiğini bildirmişti.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleşme anlaşmasıyla ilgili görüşmeler yapacak İsrailli ve ABD'li yetkililerden oluşan heyeti taşıyan İsrail'e ait ilk ticari yolcu uçağı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'ye ulaşmıştı.

Suudi Arabistan da, Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasındaki uçuşların kendi hava sahası üzerinden gerçekleşmesine izin verdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU