JPMorgan’dan yatırımcılara: Trump-Biden arası makas kapanıyor; Trump’ın kazanma ihtimaline karşı pozisyon alın

3 Kasım’daki ABD Başkanlık Seçimleri’ne az bir süre kala bir rapor yayınlayan finans devi JPMorgan, Başkan Trump ve rakibi Joe Biden arasındaki makasın kapandığını, Trump’ın seçime ihtimalinin yükselmeye devam edeceğini söyledi

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump (solda) ve Demokratların adayı eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde yarışacak/ Fotoğraf: Reuters

ABD’nin en büyük bankası JPMorgan Chase & Co., yatırımcılarla paylaştığı notta ABD Başkanı Donald Trump’ın kasımdaki Başkanlık Seçimleri’nde yeniden seçilme ihtimalinin arttığını ve ona göre yatırım pozisyonu alınması gerektiğini söyledi. 

Notu paylaşan JPMorgan analisti Marko Kolanovic’in açıklamasında, önceki anketlerde Trump’ın en yakın rakibi Joe Biden’ın bir hayli gerisinde olduğu ancak aranın artık neredeyse kapandığı belirtildi. Kolanovic, siyah ABD’li George Floyd’un bir polis tarafından öldürülmesinin ardından tüm ülkeye yayılan protestoların bu değişimde etkili olduğunu söyledi. 

Geçmiş araştırmalarında “Barışçıl protestolar, şiddete evrilirse Demokratlardan Cumhuriyetçilere 5 ila 10 puan kayma olabilir” açıklamasını yaptıklarını hatırlatan Kolanovic, “Hatalı cevaplar, anketleri Biden lehine yüzde 5 ila 6 değiştirebilir” dedi. 

JPMorgan analisti, “Elbette ki gelecek 60 günde ihtimalleri değiştirecek çok şey olabilir. Ancak Trump lehine devam eden momentumun devam edeceğini düşünüyoruz. Bunun yanı sıra birçok yatırımcı Biden’ın kazanacağına dair pozisyon almış durumda” ifadelerini kullandı. 

Kovid-19 pandemisinin gidişatının oylarda belirleyici olabileceğini söyleyen Marko Kolanovic, Trump’ın kazanması durumunda piyasaların nasıl tepki vereceği ile ilgili açıklama yapmadı. Ancak JPMorgan’ın haziran raporunda muhtemel Biden zaferinin doları zayıflatabileceği söylenmişti. 

Temmuzda yayınlanan diğer bir raporda ise Biden’ın muhtemel zaferiyle vergileri artırabileceği ihtimali nedeniyle yatırımcının son derece olumsuz olduğu not edilmişti. 


Independent Türkçe, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU