Abdulkadir Selvi: Abdullah Gül’ü eleştirirken haksızlık etmemek lazım

Selvi, Gül’ün 2012’de Hacettepe Hastanesi’nde tedavi gördüğü için 30 Ağustos törenlerine katılamadığını hatırlattı

Fotoğraf: Twitter

“Milli bayramlara hastalık bahanesiyle katılmayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos’u kutladı” eleştirileri hakkında bir değerlendirme yapan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Gül’ün daha önce tedavi gördüğü için 30 Ağustos törenlerine; bir iki kez de 23 Nisan törenlerine katılamadığını söyledi.

“Ama Cumhurbaşkanlığı sırasında 10 Kasım’da, 29 Ekim’de Anıtkabir’deki birçok törene katıldı” diyen Selvi, “Abdullah Gül’ü eleştirirken haksızlık etmemek lazım” ifadelerini kullandı.

Gül 30 Ağustos’a dair Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bu vesileyle Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizi şükranla anıyorum” demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gül’ün “Atatürk” vurgusu farklı değerlendirmelere yol açtı. 

Ahmet Hakan, “Millet ittifakının Cumhurbaşkanlığı aday adaylığı için başvuru dilekçesi” dedi.

Selvi: Haksızlık etmemek lazım

Selvi, Gül’ün geçmişte katılamadığı törenler için şunları kaydetti:

Abdullah Gül, 2012 tarihinde Hacettepe Hastanesi’nde tedavi gördüğü için 30 Ağustos törenlerine katılamamıştı. Bir-iki kez de 23 Nisan törenlerine katılamamıştı. Ama Cumhurbaşkanlığı sırasında 10 Kasım’da, 29 Ekim’de Anıtkabir’deki birçok törene katıldı. Abdullah Gül’ü eleştirirken haksızlık etmemek lazım. Benim asıl üzüldüğüm nokta Abdullah Gül’ün kendisini Cumhurbaşkanı yapan Erdoğan’ın tasfiye projesinde yer alması. Bırakın yer almasını, o projenin mimarlarından biri. Aynen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu gibi... Bunun için davalarına ihanet edip birilerine yaranmaya çalışıyorlar. Ama düştükleri durum ortada. Ne yaparsanız yapın yaranamazsınız.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU