Devlet Bahçeli: Oy oranımız yüzde 18.81’dir, o da 1881’dir, o da Atatürk’ün doğumudur

MHP'li belediye ve İl başkanlarıyla buluşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul seçim sonucunu da değerlendirdi: Seçimin yenilenmesi mahşeri vicdanı rahatlatacaktır

Geçen hafta sonu seçim sonuçlarını yönetim kadrosu ve milletvekilleri ile değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi bu hafta sonu da il başkanları ve belediye başkanları bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Antalya'daki kampın açılış oturumunda konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından önemli bölümler:

“31 Mart seçimlerinde MHP müstesna bir başarıya imza atmıştır. Aldığımız sonuçlar bize yeter demeyeceğiz. Adana Kozan’da hakkımız yenmiştir. Ulaştığımız başarı günbegün yoğunlaşan bir mücadelenin eseridir. Toplam 235 belediye başkanlığı kazanmamız tesadüf değil, tarihi bir başarıdır. Belediye başkanlıklarının yüzde 72’si cumhur ittifakındadır. Belediye sayısını oransal düzeyde en çok artıran MHP'dir. Altını kalın olarak çizerim ki 188 il genel meclis üyesi partimizi temsilen seçilmeyi başarmıştır. Biz millet ne diyor ona bakıyoruz. Biz tarih, ecdat ne diyor onu hissediyor, ona kulak veriyoruz. Bunun dışında kim ne söylüyorsa laf kalabalığıdır.”

“Cumhur ittifakı 31 Mart’tan zaferle çıkmıştır. Türkiye muhaliflerinin itibarsız sözleri yok hükmündedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi güçlü şekilde tescillenmiştir. Çekemeyen varsa durmasın çatlasın. 31 Mart’ta beka için istikrar anlayışı galip gelmiştir, sağduyunun birlikteliği açık ara öne geçmiştir.”

“MHP yarım asırdır siyasetin, zorlu etap ve kulvarlarını aşmasını bilmiştir. 31 Mart seçimlerinden sonra kötü niyet sahipleri daha da gün yüzüne çıkmıştır. Bilhassa partimizin il genel meclisi seçiminde aldığı yüzde 18.81'lik oranı diline dolamışlardır. Halep oradaysa arşın YSK'nın sistemindedir. 18.81, 1881'dir o da Atatürk'ün doğumudur. MHP'ye AK Parti'den kayış olduğunu söyleyen nifak yuvaları şu sıralar faaldir.”

"Emel sahiplerinin maskeleri düşmüştür. Biz bunların alayını tanıyoruz. Ne yapmak istediklerini az çok biliyoruz. FETÖ’nün Fehmi’si, Pensilvanya’nın Koru’su, 15 Temmuz’un intikamını almak için sıraya girmiştir. Bu şahsın elini kolunu sallayarak dolaşıyor olması hayrettir. Pensilvanya’nın korosunun eski gazeteci kadrosundan olan melun şahıs, MHP’nin AK Parti’nin altını oyduğunu ifade etmiştir. AK Parti’nin daha az zararlı bir müttefik bulmasını utanmadan sıkılmadan önermiştir. MHP, TBMM’de denge ve denetleme görevi yapmaktadır. Bu çürük yumurta, bu husumet odağı hangi hakla bunları söyleyebilmektedir. Karanlık dönemlerin kalemşörü olan bu şahsın geçmişinden utanması var mıdır? FETÖ’nün Koru’su kime hangi mesejları veriyor? Cumhur ittifakını hazmedemeyenler 15 Temmuz’un intikamını almak isteyenlerdir. Bizim ittifakımız siyasi alışveriş üzerine bina edilmiş değildir. Cumhur ittifakı Türk milletinin iradesiyle inşa edilmiştir."
 


“Bizim ittifakımız çıkar ve pazarlığa dayalı değildir. Küresel güçler açıkça Türkiye'nin çevresini kuşatmıştır. FETÖ'cüler İBB seçimi üzerinden ganimet avcılığına savunmuştur. Sokaklar karıştırılmak, kaos dinamikleri harekete geçirilmek istenmektedir. Ekrem İmamoğlu, terörist Demirtaş'a methiyeler düzmektedir. Kavga bekleyenlere müsamaha yoktur. MHP ile AK Parti çelikten iradedir. Bu irade, Türkiye düşmanlarına göz açtırmayacaktır. Hiç kimse boşuna beklemesin. Boş yere hayal kurmasın. Cumhur ittifakı Türkiye'yi 2023'e taşıyacaktır.”

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 17 Nisan'da mazbatasını almış görevine şimdilik başlamıştır. Mazbatalı şahıs gizli bir gündem içerisinde faaliyetlerini hızlandırmıştır. İstanbul'daki seçimlere şaibe karışmıştır. En makul kararı YSK verecektir. Bize göre seçimin yenilenmesi mahşeri vicdanı rahatlatacaktır… Sayın İmamoğlu ve partisi büyük bir yanlışa karışmıştır. Demokrasiye saygılıyız ancak sandık hilelerine tahammül göstermemizi kimse beklemesin.”

MHP Lideri bu kampta yeni dönemde belediyelerde yapılacak çalışmalar için talimatlarını iletecek, 31 Mart'ta seçilen belediye başkanları ve il başkanları ile kapalı oturumlar yapacak ve seçim sonuçları değerlendirilecek.
 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU