Eski Hindistan Devlet Başkanı Mukherjee koronavirüsten hayatını kaybetti

Yeni tip koronavirüse yakalanan eski Hindistan Devlet Başkanı Pranab Mukherjee yaşamını yitirdi

Pranab Mukherjee / Fotoğraf: İHA

Hindistan'da yoğun bakımda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören Eski Devlet Başkanı Pranab Mukherjee 84 yaşında hayatını kaybetti. 

Ülkede 2012-2017 yılları arasında devlet başkanlığı koltuğunda oturan ve önceki yönetimlerde de Dışişleri ve Maliye Bakanı olarak görev yapan deneyimli politikacı Mukherjee, 10 Ağustos'ta koronavirüs testinin pozitif sonuç vermesinin ardından tedavi altına alınmıştı. 

Devlet Başkanı Ram Nath Kovind'in Ofisi tarafından Twitter'dan yapılan paylaşımda, "Onun ölümü bir dönemin sonu anlamına geliyor" ifadeleri kullanıldı.

Hindistan Devlet Bakanı Ram Nath Kovind ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mukherjee'nin ölümünün ülke için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Öte yandan, Mukherjee kendisine virüs bulaştığını beynindeki kan pıhtısı için hastanede geçireceği operasyon öncesinde öğrenmişti. 

Koronavirüs testi 10 Ağustos'ta pozitif çıkan Mukherjee, aynı gün hastanede tedavi altına alınmış ve ertesi gün solunum cihazına bağlanarak yoğun bakıma alınmıştı.

Hindistan, "dünyada en fazla vaka görülen 3'üncü ülke" konumunda

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkede salgın kaynaklı 64 bin 469 kişi hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı da 3 milyon 621 bin 245’e çıkmış durumda. 

Koronavirüs verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, Hindistan, "dünyada en fazla vaka görülen 3'üncü ülke" konumunda bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU