Game of Thrones senaryosunda Gendry'le ilgili iki hata neydi?

Dizide pek çok karakterin tasvirine dair farklılıkların olduğu daha önce de dillendirilmişti

Gendry, dizide Arya Stark'a aşık olmuştu (HBO)

Game of Thrones’un çok fazla ön plana çıkmasa da sevilen karakterlerinden Gendry, dizide hayatının büyük bir kısmını King’s Landing’de demirci olarak geçirdi. Her ne kadar kralın gayri meşru oğlu olsa da Gendry’nin çok uzun süre geçmişine dair en ufak bir fikri yoktu.

Annesi öldükten sonra bir lord çıraklık eğitimi için ona destek oldu ve bu sayede kılıç dövme ve silah yapmaya dair çok yetenekli hale geldi. İlk sezonun ardından Gendry, King’s Landing’i terk etmişti ve daha sonra üçüncü sezonda Melisandre’ye satılmıştı. Melisandre, Gendry’nin geçmişine dair gerçekleri ortaya çıkarmıştı.

Karakter daha sonra 7. sezonda Jon Snow ve Stark ailesiyle işbirliği yaparken görülmüştü. Stark ordusunun bir parçası olarak ejderha camından savaş gereçleri üretmiş ve Arya Stark’la romantik bir ilişki yaşamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kışyarı Savaşı’nın ardından Daenerys Targaryen onu Fırtına Burnu’nun lordu sıfatıyla onurlandırmış ve onu resmen Baratheon ailesinin bir üyesi olarak kabul etmişti. 

Gendry artık "Gendry Rivers" olarak anılmak yerine "Lord Gendry Baratheon" diye anılacaktı. Screen Rant'in haberine göre Rivers soyadı Riverlands’deki gayri meşru çocuklara verilen bir soyadı ve Gendry ise Crownlands’den, dolayısıyla soyadının "Waters" ya da (babası Stormslands’den olduğu için) "Storm" olması gerekirdi. 

Bununla birlikte karakter Gendry Waters ismini kullansa da isim yine de karakterin tasviriyle uygun görünmüyor. Game of Thrones evreninde yalnızca gayri meşru olduğu kabul edilen karakterler özel soyisimleri kullanıyor. Bu da Jon ve Ramsay’nin neden “Snow” soyadını kullandığını açıklıyor çünkü babaları onların statülerini onaylamıştı. 

Kral Robert Baratheon, Gendry’i hiçbir zaman oğullarından biri olarak kabul etmediğinden Gendy ne Rivers’ı ne de Waters’ı soyadı olarak taşıyabilir. 

Pek çok Game of Thrones hayranı bu tip detayları hata olarak kabul etse de bir kısmı da Gendry’nin hikayesinin tamamen yanlış olmadığını düşünüyor. Gendry, Baratheon geçmişini öğrendikten sonra Lannister ailesinin burnunun dibinde saklanmaya karar vermişti. Dolayısıyla Gendry’nin şüpheleri önlemek ve insanları Riverlands’den geldiğine ikna etmek için Rivers soyadını tercih etmiş olması mümkün. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU